Fratele teroristului Abdelhamid Abaaoud, autorul atentatelor din Paris, ameninţă Europa cu un atac terorist

Adolescentul de 15 ani, fratele lui Abdelhamid Abaaoud considerat ca fiind unul dintre autorii atacurilor teroriste din Paris, din 13 noiembrie 2015, a ameninţat că va pune la cale un atac terorist în Europa, cât de curând, informează presa franceză.

11 apr. 2016, 13:36
Fratele teroristului Abdelhamid Abaaoud, autorul atentatelor din Paris, ameninţă Europa cu un atac terorist

Younes Abaaoud vrea să „răzbune moartea fratelui său”, Abdelhamid Abaaoud şi a ameninţat că va veni în Europa pentru a comite un atac terorist, a informat Interpolul.

Adolescentul a fost interceptat de Interpol într-o conversaţie cu o altă persoană a cărei identitate nu a fost dezvăluită. Din această conversaţie a reieşit că adolescentul pregăteşte atentate în Europa. Younes a fost localizat în februarie, la Djeddah, în Arabia Saudită.

Citeşte şi Un fost militant islamist a avertizat poliţia franceză despre atentate de la Paris cu 4 luni înainte

Franţa şi Belgia sunt îngrijorate de aceste ameninţări, iar autorităţile belgiene îl caută pe adolescent de doi ani şi se crede că ar fi fugit în Siria, pentru a se alătuura Statului Islamic. Abdelhamid Abaaoud, de origine belgiano-marocană a fost printre teroriştii care au participat la atentatele de la Paris, din 13 noiembrie 2015. Aceste atacuri s-au soldat cu 130 de morţi.