Fratele cel mic al jihadistului Abdelhamid Abaaoud, care a comis atentatele din Franţa, a murit în Siria

Publicat: Miercuri, 17 Februarie 2016 23:33 // Actualizat: Miercuri, 17 Februarie 2016 23:40 // Sursa: romaniatv.net

Pe reţelele de socializare s-a răspândit cu viteza sunetului zvonul că Younes, fratele cel mic al teroristului Abdelhamid Abaaoud care a comis atentatele din Franţa, din 13 noiembrie, ar fi murit în Siria.

În vârstă de 15 ani, Younes, fratele mic al teroristului Abdelhamid Abaaoud, plecase împreună cu el în Siria, în 2013, pentru a se alătura Statului Islamic. Informaţia de pe reţelele de socializare despre moartea lui Younes nu a fost deocamdată confirmată din nicio sursă şi nici nu există la ora actuală vreo dovadă că ar fi murit. Dealtfel, însuşi Abdelhamid Abaaoud şi-a înscenat moartea, în 2014, probabil pentru a i se pierde adevărata identitate.

În decembrie 2015, un jihadist belgian a lansat ameninţări la adresa regatului, afirmând că Younes este pregătit să revină în Belgia pentru a comite un atentat terorist.

Cu câteva zile în urmă, a fost publicat un testament presupus a fi al lui Abdelhamid Abaaoud, în care acesta le porunceşte cu limbă de moarte confraţilor săi jihadişti să aibă grijă de fratele său mai mic, Younes şi să facă din el un adevărat luptător jihadist.

"Să vă purtaţi cu el (Younes, n.r.) ca şi cum ar fi fratele vostru, să-l învăţaţi să devină puiul de leu al califatului, prin ştiinţa islamică şi militară", a scris Abaaoud în testamentul lui.

Citeşte şi Testamentele teroriştilor kamikaze din Paris. Care au fost ultimele lor dorinţe

Abdelhamid Abaaoud avea două cetăţenii - belgiană şi marocană - şi a petrecut mai mult timp în Siria. A fost bănuit că ar fi organizat mai multe atentate teroriste în Belgia şi Franţa şi că a participat la atacurile teroriste din Paris, din 13 noiembrie 2015.

Înainte de aceste atacuri, pe numele lui fusese emis un mandat de arestare internaţional pentru activităţi de recrutare de terorişti pentru Statul Islamic din Siria.

 

loading...
2 Comenteaza // Vezi comentarii
        Citeste mai mult despre:   
Abdelhamid Abaaoud fratele mic Jihad jihadişti stat islamic testament Younes Abaaoud
Loading...
Daca ti-a placut articolul, urmareste RomaniaTV.NET pe   facebook facebook sau  twitter twitter.
18 feb 02:13
...fratele cel mic al teroristului Abdelhamid Abaaoud care a comis atentatele din Franţa, din 13 noiembrie, ar fi murit în Siria. Citește mai departe… ...
17 feb 23:49
... Pe reţelele de socializare s-a răspândit cu viteza sunetului zvonul că Younes, fratele cel...
1
EUR
4.8336
RON
05 Aug
noapte 17 °
zi 35 °
Ultimele joburi adaugate
24 H