Fratele lui Hamude de la Puterea Dragostei, căutat de autorităţi pentru a fi audiat în dosarul spirtului care a omorât 10 persoane

Un suspect din dosarul spirtului care a omorât 10 persoane a fugit. Este vorba despre fratele lui Hamude de la Puterea Dragostei, care este căutat acum de autorități, anunţă România TV. Între timp, anchetatorii au început să deshumeze cadavre pentru anchetă. S-au făcut necropsii chiar în cimitirul unei comune din Iași. Cadavrele a doi bărbați care au fost găsiți morți în urmă cu câteva zile au fost examinate. Oamenii legii vor să vadă dacă moartea celor doi bărbați a survenit tot din cauza consumului de spirt contrafăcut.

RomaniaTV.net
05 mai 2020, 09:48
Fratele lui Hamude de la Puterea Dragostei, căutat de autorităţi pentru a fi audiat în dosarul spirtului care a omorât 10 persoane

Zece persoane din județul Iași au murit după ce au băut alcool sanitar contrafăcut. Nouă dintre acestea au fost găsite decedate, iar una a murit la spital.

Citește și: Zece oameni au murit după ce au băut spirt contrafăcut. Ce spune avocatul firmei care a comercializat alcoolul

În cimitirul din comuna Plugari s-au făcut două exhumări.

„Vom vedea care este cauza decesului. S-a pornit, întradevăr, de la posibilitatea existenței și în aceste cazuri a intoxicației cu metanol. Doza letală în cazul alcoolului metilic este între 30 și 60 de mililitri”, a precizat medicul.

Analizele de laborator au arătat că spirtul conținea alcool metilic, și nu etilic, așa cum ar fi fost normal.

Doar într-o localitate au murit trei oameni într-o zi.

„Organismele noastre nu pot metaboliza alcoolul metilic. Acest alcool duce la comă, acidoză severă, insuficiență renală și în mod particular la alcoolul metilic: orbire. Este un alcool extrem de toxic. Acestea improvizații sunt, din păcate, criminale”, a declarat Ionuț Nistor, purtător de cuvânt Spitalul „C.I. Parhon”.

Trebuie precizat faptul că, în alcoolul sanitar există o cantitatea destul de mare de alcool etilic, alcool tolerat de corpul uman. În acest caz, în loc de alcool etilic s-a folosit alcool metilic, o substanță otrăvitoare care produce moartea la scurt timp după consum.

Acum autorităţile au început a anchetă şi încearcă să găsească vinovaţii.

Alcoolul sanitar ucigaș se numește „SANTE MED” și are ca descriere „produs pentru igiena umană, dezinfectant general de uz extern”. După primele decese, polițiștii din cadrul Serviciului de Investigații Criminale (SIC) au făcut verificări. Oamenii legii au ajuns la „numitorul comun”, spirtul „SANTE MED”.

Câteva sticle au fost duse la analize, iar rezultatul a fost cât se poate de clar. În loc de alcool etilic în conținut era alcool metilic. Imediat polițiștii au retras toate sticlele de spirt „SANTE MED” de pe piață. Zeci de sticle au ajuns pe mână oamenilor legii, însă la fel de multe au ajuns în rândul populației. La Stolniceni Prăjescu lucrurile sunt destul de clare. Toți cei care au murit au băut spirt. O sticlă de „SANTE MED” de 500 de ml costa 12 lei. Un preț mic pentru dependenții de alcool. Toată lumea din zonă știe că spirtul se bea ca pe apă, potrivit bzi. 

Polițiștii sub coordonarea procurorului de caz au deschis un dosar penal în acest caz. Două persoane au fost arestate preventiv. Polițiștii din Iași au deschis pe numele lor un dosar penal pentru ucidere din culpă, înșelăciune și falsificare de produse.

Tatăl lui Hamude este cercertat în dosarul deschis de magistrați pentru ucidere din culpă, înșelăciune și falsificarea sau substituirea de alimente sau alte produse în cazul celor zece ieșeni care au murit intoxicați cu alcool metitic. Conform procurorilor de caz, sapte persoane au fost aduse, duminică, la Iași, la audieri, în dosarul spirtului contrafăcut, printre care și tatăl vedetei TV.