Fratele unui dintre ostaticii de la Oneşti, mărturie cutremurătoare: „I-am auzit glasul fratelui meu. Au strigat ajutor”

Fratele unui dintre muncitorii care şi-au pierdut viaţa în timpul luării de ostatici de la Oneşti face declaraţii cutremurătoare. Acesta îi acuză pe poliţişti că nu au fost pregătiţi să intervină.

02 mart. 2021, 11:45
Fratele unui dintre ostaticii de la Oneşti, mărturie cutremurătoare: „I-am auzit glasul fratelui meu. Au strigat ajutor”
Fratele unui dintre ostaticii de la Oneşti, mărturie cutremurătoare: "I-am auzit glasul fratelui meu. Au strigat ajutor"

Fratele unui dintre ostaticii de la Oneşti, mărturie cutremurătoare. Bărbatul povesteşte că şi-a auzind fratele strigând după ajutor, în timp ce poliţiştii stăteau de vorbă şi nu ştiau cum să reacţioneze.

Fratele unui dintre ostaticii de la Oneşti, mărturie cutremurătoare

Citeşte şi Luare de ostatici la Oneşti. Discuţiile din timpul negocierilor între poliţişti şi criminal: „De nu-i vezi morţi aici (…). Bă, bag cuţitul ăsta în ei”

„Din câte am înțeles, au fost trimiși de la combinatul chimic, unde lucrau ei, au fost trimiși să lucreze ca electricieni în apartament. Nu știu ce căutau ei acolo, că nu aveau ce căuta să lucreze într-un apartament. Părerea mea. Au fost trimiși la lucrare, am aflat și eu pe la ora 2 jumătate ce s-a întâmplat. M-am urcat în mașină, am venit fuga, am ajuns aici, am încercat să vorbesc cu cineva. Până la urmă un polițist s-a recomandat ca fiind șeful Poliției și mi-a spus situația. Am întrebat cine este omul ăsta, ce a făcut… mi-a spus: stați liniștit, nu are antecedente, e totul în regulă.

Am încercat să stau calm, am așteptat. Cred că după vreo oră după ce am fost eu aici, pe la 2 și ceva 3, au venit și trupele de intervenție. Au venit și stăteau la vorbe. Eu eram lângă ei, stateau la 5 scări distanță. Ei stateau la vorbe și când au început să țipe băieții, eu i-am auzit… glasul fratelui meu, imediat am încercat să fug, din instinct… Ei au început să plece trei încolo, doi înapoi, au uitat berbecul, apoi scutul… îi auzeam cum discută. Nu îmi venea să cred cât de nepregătiți au fost.

Dacă erau aici pe colțul blocului, imediat urcau până la etajul 3, dacă stateau cu totul pregătit. Am zis să stau cât mai departe, să nu mă vadă fratele meu, să facă vreo criză. Și am zis: sunteți profesioniști, faceți-vă treaba. Se pare că nu au fost așa profesioniști. Te-ai fi așteptat să facă și ei ceva cum trebuie. Adică, doi ostatici și doi oameni morți. Ei ziceau, că i-am auzit, stați, mă, liniștiți, că omul cedează, erau prea calmi polițiștii. Nu așa se face.

Au strigat ajutor, dar vă dați seama, dacă omul are un cuțit în mână… într-un minut are timp să facă treaba. Măcar unul dintre ei dacă rămânea în viață… vorbim de vieți de oameni. Dacă erau pregătiți, urcau în 30 de secunde. Nu au fost. Toți cer pensii speciale, toți vor salarii mărite, dar de pregătiți nu e niciunul pregătit”, a spus fratele uneia dintre victime, potrivit realitatea.net. 

Martor: Am auzit cum a țipat foarte tare, așa că m-am repezit la geam

Un tânăr care a fost martor la tragedie povesteşte cum au decurs lucrurile.

”Am auzit cum a țipat foarte tare, așa că m-am repezit la geam. A țipat foarte tare înainte, a mai țipat o dată, cred că a zis că ”v-am zis că o sa fac asta dacă urcați pe scară!”

În majoritatea timpului, domnul a cerut să primească un document care să justifice faptul că a fost dat afară din casă acum 10 ani, așa am înțeles.

Nu mi s-a părut că s-a lucrat cu finețe. Dacă domnul chiar a fost pe bune scos afară, legal, din casă, trebuiau să aibă un document, să i-l aducă, să îl verifice. Tot ce a cerut a fost asta, pentru 5 ore. Puteau să îi aducă și nu mai murea nimeni!”, povestește bărbatul, potrivit Antena3.

Citeşte şi Dublă crimă la Bacău. Soţia agresorului a fost reţinută pentru complicitate

Ce spun vecinii despre bărbatul care a ucis doi oameni

Foştii vecini ai bărbatului care i-a ucis pe cei doi spun că acesta nu era un om violent.

„Nu era violent, era un om statornic! Dar el a intrat în depresie din cauza apartamentului! Când i s-a luat prin hotărâre judecătorească, s-a judecat câțiva ani buni. Am înțeles că soția ar fi lucrat în chimic, pe undeva pe platformă, și a lăsat niște datorii în gestiune.

Erau doi negociatori jos acolo, la scară, el era pe balcon, cu un cuțit în mână. Cei sechestrați erau unul în stânga balconului, unul în dreapta, legați la mâini.

Cerea o sumă de 30.000 de euro, să fie transferați într-un cont în Germania, fiicei dumnealui”, pevesteşte un fost vecin.

Poliţia Română a demarat o anchetă în cazul luării de ostatici de la Oneşti. Chestorul de poliție Florentin Brăcea merge la Bacău, acolo unde va conduce verificările pentru a stabili cu exactitate cum s-au petrecut lucrurile în cazul luării de ostatici de la Oneşti.

Din echipa de verificare mai fac parte chestorul de poliție Alexandru Scurtu, directorul SIAS -IGPR și comisarul-șef de poliție Anton Cristian Gheorghe, directorul adjunct al DIC – IGPR.

Reamintim că doi electricien, unul de 36 de ani, altul de 52 de ani, au murit luni seară înjunghiați, la Onești, unde fostul proprietar al casei în care lucrau a intrat peste ei și i-a luat ostatici, puțin înainte de ora 12.00. După ore în șir de negocieri cu forțele de ordine, timp în care ostaticii erau ținuți legați lângă el, bărbatul de 68 de ani i-a ucis pe amândoi cu o sabie și un cuțit.

Bărbatul a stat cu ostaticii pe balcon și a negociat cu polițiștii, iar la un moment dat soția lui a participat și ea la negocieri, de pe trotuar. Femeia a fost audiată după crime și ulterior a fost reținută, luni seara târziu.