Fraţi gemeni de doar patru ani, cele mai tinere victime ale incendiului care a mistuit un autobuz în Bulgaria. 11 dintre cei morţi erau membri ai aceleiaşi familii

Au apărut noi imagini ale incendiului care a distrus un autobuz plin cu turişti în Bulgaria. Cele mai tinere victime ale dezastrului au fost doi fraţi în vârstă de patru ani, care au fost găsiţi carbonizaţi lângă uşile blocate ale autobuzului.

24 nov. 2021, 12:58
Fraţi gemeni de doar patru ani, cele mai tinere victime ale incendiului care a mistuit un autobuz în Bulgaria. 11 dintre cei morţi erau membri ai aceleiaşi familii

Frații gemeni Luan şi Alban Ahmeti erau din Albania şi şi-au găsit sfârşitul în cel mai cumplit mod cu putinţă, în incendiul care a luat vieţile a 45 de oameni.

Frați gemeni de patru ani, arşi în incendiul care a mistuit autobuzul din Bulgaria

Copiii au murit în brațele mamei lor. Alături de cele trei cadavre, se afla şi cadavrul ars al tatălui.

Doar şapte persoane au supravieţuit dezastrului. Acestea se aflau în spatele autocarului şi au reuşit să spargă un geam, pe care au ieşit. Au ajuns la spital, însă medicii au dat asigurări că sunt în afara pericolului.

Citeste si Accident grav în Brazilia. Cel puţin 30 de persoane rănite după ce un trotuar s-a surpat, formând un crater imens

Autobuzul se deplasa de la Istanbul spre capitala Macedoniei de Nord. Majoritatea victimelor erau turiști de origine macedoneană care se întorceau acasă din vacanța petrecută în Turcia.

Cele mai multe victime aveau vârste cuprinse între 25 și 30 de ani iar cea mai vârstnică persoană decedată care a fost identificată avea 63 de ani. Pasagerii dormeau în momentul impactului urmat de incendiu. Şoferul a murit pe loc, ceea ce a dus la creşterea fulminantă a bilanţului victimelor, întrucât conducătorul auto nu a apucat să deschidă uşile maşinii.

Identificarea victimelor este anevoioasă, deoarece cadavrele sunt carbonizate. Cauza accidentului nu este cunoscută deocamdată, fiind investigată în continuare de autorități. Cei 52 de pasageri au fost treziți în toiul nopții de un zgomotputernic: autocarul a izbit un parapet și imediat a luat foc.

Citeste si Program de lucru de patru zile pe săptămână fără reducerea salariilor. Ce companie a implementat această măsură

Există suspiciunea că la bord s-ar fi aflat substanţe inflamabile

Cele mai recente imagini apărute în spaţiul public sunt surprinse chiar înainte de plecarea turiştilor din Turcia. Filmarea a fost făcută de o cameră de supraveghere a hotelului din Istanbul unde erau cazați turiștii, chiar în momentul plecării acestora. Vehiculul alb din imagine este cel care a luat foc.

frați gemeni arşi de vii în brațele mamei

Un procuror bulgar a speculat că şoferul nu ar fi cunoscut drumul și ar fi lovit un zid de protecție. Acesta şi-a dat seama prea târziu și ar fi încercat să întoarcă brusc, moment în care autocarul a lovit parapetul. Din cauza faptului că vehiculul a explodat în urma unui accident obișnuit, anchetatorii au lansat ipoteza că la bord s-ar fi aflat substanțe foarte inflamabile.