Fraţii Andrew şi Tristan Tate, arestaţi pentru 30 de zile. Cazul lor a ajuns subiect în presa internaţională

Arestarea în România a lui fraţilor Tristan şi Andrew Tate este tratată în tabloidele britanice ca subiect de primă importanţă. Presa britanică notează că acţiunea autorităţilor române a intervenit după o ceartă online a lui Andrew Tate cu activista de mediu Greta Thunberg.

30 dec. 2022, 22:03
Fraţii Andrew şi Tristan Tate, arestaţi pentru 30 de zile. Cazul lor a ajuns subiect în presa internaţională

Fraţii Tristan şi Andrew Tate au primit mandat de arestare pentru 30 de zile într-un dosar în care sunt acuzaţi de constituirea unui grup infracţional organizat, trafic de persoane şi viol. Alături de fraţii Tate au fost arestaţi şi doi români, între care şi o fostă poliţistă de la Secţia 7 din Bucureşti, care lucra pentru cei doi britanici. Decizia Tribunalului Bucureşti nu este definitivă şi poate fi atacată cu recurs.

Arestarea celor doi britanici, acuzaţi de trafic de persoane, viol și crimă organizată, a ajuns subiect în presa internaţională, BBC, The Guardian, Sky News, relatând despre perchziţiile DIICOT la locuinţa lor şi arestarea lor.

„The Mirror” a remarcat că activista de mediu Greta Thunberg nu a ratat ocazia de a-şi continua polemica cu Andrew Tate şi a postat chiar vineri, după ce s-a aflat despre reţinerea acestuia, un comentariu ironic: „Asta se întâmplă când nu reciclezi cutiile cu pizza”.

„Greta Thunberg nu s-a abţinut şi l-a atacat din nou pe Andrew Tate, după ce fostul kickboxer a fost arestat în România în cadrul unei anchete pentru trafic de persoane”, a scris The Mirror.

Citeşte şi: Ce au găsit anchetatorii în casa fraților Tate. Printre obiecte era şi o gorilă făcută din dolari – VIDEO

BBC a scris: „Andrew Tate, reținut în România pentru viol și trafic de persoane”.

Cazul a fost relatat şi de Sky News. „Influencer-ul toxic de pe rețelele de socializare, arestat în România”, au scris jurnalistii britanici.

The Guardian relatează pe larg cazul fraţilor Tate. „Andrew Tate a fost reținut sub acuzația de viol și crimă organizată în România”.

Şi Daily Mail scrie: „Andrew Tate este arestat în cadrul unei anchete privind violul, traficul de persoane care a implicat cel puțin 6 femei, într-un raid al poliției în vila sa de lux din România”.

Andrew și Tristan Tate au fost arestaţi pentru 30 de zile, după ce procurorii DIICOT i-au reţinut joi după audieri într-un dosar în care se fac cercetări sub aspectul săvârșirii infracțiunilor de constituire a unui grup infracțional organizat, trafic de persoane și viol.

Anchetatorii au stabilit că „la începutul anului 2021, 4 suspecți (doi cetățeni britanici și doi cetățeni români) au constituit un grup infracțional organizat în vederea comiterii pe teritoriul României, dar și al altor state, precum Statele Unite ale Americii și Marea Britanie, a infracțiunii de trafic de persoane.

Persoanele vătămate au fost recrutate de cetățenii britanici prin inducere în eroare cu privire la intenția de a întemeia o relație de căsătorie/concubinaj și existența unor sentimente reale de iubire (metoda loverboy). Acestea au fost ulterior transportate și adăpostite în imobile din județul Ilfov unde, prin exercitarea de acte de violență fizică și constrângere psihică (prin intimidare, supraveghere constantă, controlul și invocarea de pretinse datorii), au fost exploatate sexual de membrii grupului prin obligarea la manifestări pornografice în vederea producerii și difuzării prin intermediul unor platforme de socializarede material având un astfel de caracter și prin supunerea la executarea unei munci, în mod forțat, în scopul obținerii de beneficii financiare importante constând în sumele de bani obținute ca urmare a accesării materialelor de către utilizatori”.

„Cu privire la infracțiunea de viol s-a reținut că, în luna martie 2022, o persoană vătămată a fost constrânsă, în două ocazii diferite, de un suspect prin exercitarea de violențe fizice și presiuni psihologice să întrețină relații sexuale.
La sediul Direcției de Investigare a Infracțiunilor de Criminalitate Organizată și Terorism – Structura Centrală au fost conduse, în vederea audierii, 4 persoane despre care există bănuiala rezonabilă că sunt implicate în activitatea infracțională. În urma audierilor, procurorii Direcției de Investigare a Infracțiunilor de Criminalitate Organizată și Terorism – Structura Centrală au dispus măsura reținerii pentru o perioadă de 24 de ore față de cele 4 persoane„, a transmis DIICOT.