Frații Dedeman i-au zdrobit pe afaceriștii austrieci. Topul pozitiv în care antreprenorii români au luat fața străinilor

Antreprenorii români continuă să se ridice. Anul trecut, Frații Dedeman, din Bacău, au bifat cele mai mari achiziții în domeniul imobiliar, în România. 

10 mai 2023, 19:09
Frații Dedeman i-au zdrobit pe afaceriștii austrieci. Topul pozitiv în care antreprenorii români au luat fața străinilor

Investitorii din regiunea Moldovei au făcut în ultimii cinci ani de zile achiziții de proprietăți imobiliare în valoare de 1,1 miliarde de euro. Este vorba despre 28% din volumul tranzacționat în această perioadă, lideri din acest punct de vedere, potrivit companiei de consultanță imobiliară Cushman & Wakefield Echinox.

Pe locul al doilea în topul achizițiilor se află investitori din Africa de Sud, care au făcut achiziții de 600 de milioane de euro, cu 15% din totalul volumului tranzacționat. Austria e pe locul al treilea, cu 14% cotă de piață. Pe locul al patrulea se află Israelul, cu 9% și Ungaria, cu 8%.

 

Încă un succes pentru Frații Pavăl (Dedeman)

 

Prezența capitalului autohton pe piața tranzacțiilor cu proiecte imobiliare s-a amplificat semnificativ în intervalul 2018 – 2022, după ce în precedentul „cincinal” ponderea investitorilor români în volumul tranzacționat era de doar 1-7%.

Reușita investitorilor din Bacău în perioada 2018 – 2022 a fost grupul Dedeman (Pavăl Holdings) care, prin achiziții de 850 de milioane de euro, a urcat rapid pe poziția a doua în topul proprietarilor de birouri din România, cu un portofoliu de circa 380.000 de metri pătrați, informează Ziarul de Bacău.

Fraţii Pavăl îşi extind sfera afacerilor şi către domeniul hotelier din afara ţării. Ei se află în faza finală de negociere pentru a prelua Grand Hotel din Gardone, Italia. Hotelul vizat de fraţii Pavăl este unul de patru stele, situat pe malul lacului Garda, din Italia. În această afacere, Pavăl Holding îi v avea ca parteneri pe cei de la Apex Alliance.