Fraţii fetiţei care cântărea 5 kilograme la 4 ani au fost luaţi din familie de către autorităţi

Fraţii fetiţei care cântăreşte doar 5 kilograme la 4 ani au fost luaţi din familie. În urma anchetei s-a stabilit că cei şase copii ai familiei au fost neglijaţi sever de părinţi. Ei încasau 800 de lei ajutor social, iar copiii erau înfometaţi şi ţinuţi în condiţii mizere. Cazul a intrat în atenţia autorităţilor după ce fetiţa de patru ani a ajuns la spital în comă.

14 mart. 2014, 08:34
Fraţii fetiţei care cântărea 5 kilograme la 4 ani au fost luaţi din familie de către autorităţi

Cei 5 minori cu vârste cuprinse între 3 şi 11 ani au fost luaţi din familie de către un executor judecătoresc şi au fost încredinţaţi unor asistenţi maternali profesionişti, informează România TV.

Citeşte şi Doi asistenţi maternali din Ilfov, condamnaţi la închisoare pentru TORTURĂ

Decizia instanţei a venit în urma anchetei Direcţiei pentru Protecţia Drepturilor Copilului Vaslui, care a scos la iveală faptul că soţii Bălănescu din Soleşti îşi neglijau sever copiii. Nu numai că îi creşteau într-o mizerie de nedescris, dar nu le dădeau să mânânce cu zilele.

Citeşte şi Statistică HALUCINANTĂ. Aproape 6.000 de copii abuzaţi, neglijaţi sau exploataţi

Fără un loc de muncă, părinţii trăiau doar din alocaţiile micuţilor. Familia Bălănescu a intrat în atenţia autorităţilor după ce una dintre fiicele lor a ajuns în comă la spital. La 4 ani fetiţa cântărea doar 5 kilograme în loc de 20, aşa cum ar fi fost normal. De când se află în spital fetiţa a început să ia în greutate, fiind bine din punct de vedere fizic. Psihic însă, fetiţa se comportă ca un copil de 5-6 luni. Medicii spun că va rămâne cu sechele toată viaţa.