Fraţii Micula pregătesc prima investiţie imobiliară majoră în Bucureşti

Frații Ioan și Viorel Micula, deţinătorii producătorului de dulciuri și bere European Drinks & Food, dar şi ai mai multor hoteluri din ţară, sunt în ultima etapă a avizării unui plan urbanistic ce vizează construcția unui bloc cu circa 60 de apartamente în spatele Casei Sică Bolintineanu, ce urmează a fi conservată, și care se află în apropierea Colegiului German Goethe, din centrul Bucureștiului, informează Profit.ro.

RomaniaTV.net
03 aug. 2020, 10:46
Fraţii Micula pregătesc prima investiţie imobiliară majoră în Bucureşti

Frații Micula au achiziţionat proprietatea cu valoare istorică încă din 2001 și de atunci li s-a mai aprobat un Plan Urbanistic Zonal, pentru un bloc cu două subsoluri și 5 etaje, însă acesta a expirat.

Noul plan prevede ridicarea unui bloc cu două subsoluri și trei etaje, plus etajul patru retras, cu o suprafață desfășurată de circa 5.000 de metri pătrați, ce ar putea fi împărțită la circa 60 de apartamente, potrivit calculelor sursei citate.

Adiacent viitoarei construcții se află Casa Sică Bolintineanu, cu o suprafață de 413 metri pătrați, pe care frații Micula au anunțat că o vor conserva și pune în valoare prin inserții noi de arhitectură care nu vor afecta negativ imaginea acesteia. Casa a fost construită între 1911 și 1930 în stilul modernismului interbelic

Contactaţi de sursa citată, mai mulți locuitori din zona imobilului sunt nemulțumiți de acest proiect, apreciind că amenință să le umbrească proprietățile și să aglomereze traficul auto din zonă.

Citeşte şi: Bani de la stat pentru românii care vor să-şi izoleze casa şi pentru eficientizarea consumului de căldură şi curent