Frații Pavăl cuceresc Italia! Proprietarii Dedeman sunt gata să își deschidă hotelul de lux, prima investiție din afara țării

Frații Pavăl își redeschid mai devreme hotelul din străinătate, fiind prima investiție din afara României. Grand Hotel Gardone, cumpărat de antreprenorii Dragoș și Adrian Pavăl, proprietarii Dedeman, și grupul lituanian Apex Alliance, va fi redeschis mai devreme, unitatea fiind închisă anterior temporar, cu planul de a fi deschisă abia în 2026, după o renovare completă.

25 mart. 2024, 22:15
Frații Pavăl cuceresc Italia! Proprietarii Dedeman sunt gata să își deschidă hotelul de lux, prima investiție din afara țării

Grand Hotel Gardone este un hotel istoric la care a stat, conform datelor analizate de Profit.ro, și Winston Churchill, și, de asemenea, este prima proprietate ce funcționează sub brandul LXR Hotels and Resorts în Italia.

Citește și Câte clase au frații Pavăl, doi dintre cei mai bogați români. Patronii Dedeman au reușit să creeze un imperiu

Frații Pavăl redeschid hotelul din Italia mai devreme. Grand Hotel Gardone este o proprietate istorică, la care a stat și Winston Churchill.

Grand Hotel Gardone, cumpărat de frații Pavăl, proprietarii gigantului Dedeman, va fi redeschis înainte de termenul inițial, unitatea fiind închisă anterior temporar, cu planul de a fi deschisă abia în 2026, după o renovare completă.

Hotelul va funcționa sub brandul de lux LXR Hotels and Resorts din portofoliul Hilton. Este prima proprietate ce funcționează sub brandul LXR Hotels and Resorts în Italia, potrivit sursei.

Grand Hotel Gardone este un hotel istoric, la care a fost cazat și Winston Churchill. Noii proprietari, frații Pavăl, au închis temporar unitatea cu planul că va fi deschis abia în anul 2026.

Acum, însă, noua strategie prevede redeschiderea în această lună, mai precis din 28 martie, înainte de rebranding.

„Grand Hotel Gardone se redeschide pentru ultimul sezon pe 28 martie 2024, înainte să se angajeze într-o renovare completă și rebranding”, este mesajul transmis.

În momentul de față sunt programate camere disponibile doar până în septembrie, în timp ce unitatea a fost deschisă în iunie, după achiziție.

Anterior a fost anunțat că, la începutul anului 2024, hotelul va intra într-un proces de renovare și restaurare care implică investiții în valoare de 45 de milioane de euro și va plasa Grand Hotel Gardone pe harta hotelurilor premium de 5 stele.

Apex Alliance Hotel Management a fost desemnat operatorul hotelier oficial, aflat chiar pe malul lacului Garda, cel mai mare din Italia, la jumătatea distanței dintre Veneția și Milano, Grand Hotel Gardone datează din 1884.

În momentul în care era deschis înregistra între 45.000 și 50.000 de vizitatori în fiecare an.

Winston Churchill, prim-ministru al Regatului Unit în Al Doilea Război Mondial, a stat în hotel în 1949, făcându-l o legendă și în rândul turiștilor englezi.

Apex Alliance Hotel Management este un operator litualian independent, care dezvoltă parteneriate de management hotelier pe termen lung cu investitori instituționali, proprietari sau fonduri de investiții, pentru hoteluri deja funcționale sau în faza de investiție.

Compania operează cinci hoteluri în București, cu o capacitate totală de peste 1.000 de camere.

Acestea sunt Hilton Garden Inn Bucharest Old Town, Hilton Garden Inn Bucharest Airport, Courtyard Bucharest Floreasca, Moxy Bucharest Old Town și The Marmorosch Bucharest.

Astfel, grupul a investit aproximativ 120 de milioane euro până în prezent în proprietățile hoteliere din România.

Se pregătește extinderea centrului logistic Dedeman

Acum, cei doi frați pregătesc și extinderea cu 30% a centrului logistic Dedeman din cartierul bucureștean Pantelimon, construit pe terenul fostei fabrici Acumulatorul, cumpărat de la familia Prigoană.

Aceasta este ultima etapă de dezvoltare a proiectului.

În 2015, frații Pavăl au plătit companiei Rosal Grup, controlată atunci de familia lui Silviu Prigoană, circa 18 milioane de euro pentru un teren de 12,7 hectare, pe care au funcționat în trecut complexul expozițional Exporom și anterior fabrica Acumulatorul.

Dedeman a construit aici, anul trecut, prima etapă a centrului logistic Dedeman, în suprafață de 40.500 de metri pătrați.

Valoarea de construcție a acestuia a fost estimată la peste 12 milioane de euro, pe baza valorii impozabile din zonă, obținută de la Primăria Pantelimon, potrivit Profit.ro.

În această primă fază de dezvoltare, investitorul a desființat 21 de construcții.

Citește și Dedeman face angajări masive în România! Frații Pavăl nu se uită la bani și oferă salarii chiar și de 10.000 de lei pe lună

Acum, proprietarii Dedeman și-au propus să extindă suprafața centrului lor logistic până la aproape 52.800 de metri pătrați, motiv pentru care vor mai desființa alte 4 construcții existente pe teren, printre care un fost hotel cu 100 de camere și o suprafață desfășurată de circa 5.600 de metri pătrați.