Frații Pavăl, proprietarii Dedeman, investiție de sute de milioane de euro pe piaţa imobiliară în Bucureşti

Frații Dragoș și Adrian Pavăl, proprietarii retailerului de bricolaj Dedeman, sunt pe cale să devină administratorii birourilor CA Immo, o afacere evaluată undeva la 350-390 mil. euro.

03 nov. 2022, 10:41
Frații Pavăl, proprietarii Dedeman, investiție de sute de milioane de euro pe piaţa imobiliară în Bucureşti

Fraţii Pavăl, proprietarii Dedeman, fac o nouă investiție de sute de milioane de euro pe piaţa imobiliară în Bucureşti. Pavăl Holding (Dedeman) firma condusă de cei doi frați este la un pas de a închide şi tranzacţia pentru preluarea birourilor CA Immo, un deal evaluat la 350-390 mil. euro.

Citește și Reduceri uriașe la Dedeman. Trei electronice cu rating bun, disponibile la ofertă

În luna martie a acestui an, portofoliul din România al CA Immo era evaluat la aproximativ 400 mil. euro iar acesta cuprinde o suprafaţă închiriabilă de 164.557 mp, cu un grad de ocupare de 89,9%. Acesta generează anual o chirie de 29,4 mil. euro, la un randament de 7,5%, al doilea cel mai mare randament după cel al portofoliului din Serbia, care este de 8,5%, arată datele raportului  financiar din primul trimestru al grupului.

În România, CA Immo are un protofoliu de 8% din cel total, evaluat la 5,1 mld. euro.

Anul trecut, CA Immo a decis  să evalueze mai multe opţiuni strategice pentru piaţa românească, inclusiv o vânzare a întregului său portofoliu de birouri din Bucureşti,

Tot anul trecut, CA Immo a mai vândut și pachetul de 17% din acţiunile BSS – com­panie de property management în cadrul căreia grupul avea un pachet minoritar, contra sumei de 0,9 mil. euro.

Această vânzare a portofoliului de birouri din București ar putea marca şi cea mai mare tranzacţie semnată până acum pe piaţa locală, de aproape 400 mil. euro, depăşind-o pe cea în care NEPI-Rockcastle a vândut portofoliul său de office către AFI Europe, contra sumei de 307 mil. euro.

Trebuie precizat faptul că discuţiile pentru această achiziție au fost încheiate înainte de pandemie.

Recent, Dedeman a mai finalizat şi achiziţia primei clădiri de birouri a U Center de la Forte Partners.

În prezent, Dedeman este la a patra tranzacţie de birouri după The Bridge, The Office din Cluj şi Dacia One iar în acest an a investit în birouri între 400 şi 500 mil. euro.

Citește și Frații Dedeman cumpără România bucată cu bucată! Tocmai au plătit 5 milioane de euro pe 15 hectare de teren fix lângă canalul Dunăre – Marea Neagră