Frații Tate rămân în arest pentru încă 30 de zile: „Nu dăm declarații. Da, totul este bine”

Frații Tate rămân în arest pentru încă 30 de zile. Cei doi au ajuns vineri din nou în fața instanței. Magistrații de la Tribunalul București au decis prelungirea măsurii arestului la domiciliu pentru toți cei patru inculpați.

21 apr. 2023, 20:01
Frații Tate rămân în arest pentru încă 30 de zile: „Nu dăm declarații. Da, totul este bine”
Frații Tate rămân în arest pentru încă 30 de zile:

Frații Tate rămân în arest pentru încă 30 de zile. Tate și Andrew se află de aproape trei săptămâni în vila de lux din Pipera, în arest la domiciliu. Cei doi au ajuns vineri la Tribunalul București pentru decizia magistraților în cazul cererii de a-i lăsa liberi.

Citește și: Fraţii Tate îşi vor cenzura postările controversate: „Viaţa lor s-a schimbat”. Poliţia îi vizitează şi noaptea în arest la domiciliu

Frații Tate rămân în arest pentru încă 30 de zile

Cei doi milionari britanici, îmbrăcați la patru ace, însoțiți de avocații lor, au refuzat să facă orice fel de declarații în fața presei, la intrarea în Tribunalul București, potrivit Realitatea PLUS.  Întrebați de cunoscutul protestatar Marian Ceaușescu, cei doi frați Tate au zâmbit și au spus că „Nu dăm declarații. Da, totul este bine”.

Nici la ieșirea de la instanță, cei doi frați Tate nu au făcut declarații. Întrebați de ce nu mai fac declarații, avocații acestora au explicat că „așa înțeleg ei să abordeze situația de față. Este o atitudine corectă la acest moment. Nu le este frică. Orice spun, de foarte multe ori, este răstălmăcit”.

Unul dintre avocații fraților Tate a anunțat că „s-a judecat propunerea DIICOT de prelungire a arestului la domiciliu față de toți inculpații, care sperăm să fie respinsă. Așteptăm răspunsul. Judecătorul a rămas în pronunțare. Oricum este o soluție care va fi contestabilă. În opinia apărării, nu au apărut elemente noi care să justifice perpetuarea acestei măsuri”.

„În cauză nu au apărut elemente noi care să justifice perpetuarea acestei măsuri, care are oricum un caracter mult prea intruziv în viața acestora.  Sunt deja 4 luni de arest preventiv și arest domiciliar, o durată excesiv de îndelungată față de ce este la dosarul cauzei și acuzațiile formulate.

 Am cerut control judiciar din dorința de a ne exprima disponibilitatea totală de a fi la dispoziția organelor de urmărire penală în continuare.

Noi spunem că (procurorii DIICOT) nu au adus nimic nou decât rezultatele unor percheziții informatice făcute în ultima perioadă. Avem medii de stocare ridicate exact de un an și în continuare se fac percheziții informatice. Este inadmisibil în opinia apărării. Sunt convorbiri care nu reflectă nimic…

Dupa un an de anchetă penală nu s-a formulat nicio altă acuzație suplimentară împotriva acestora față de aceea de la momentul decembrie 2022, ceea ce, în mod evident, nu justifică perpetuarea măsurii de arestare preventivă. Arestul la domiciliu este o limitare excesivă a libertății individului, orice fel de arest, preventiv sau domiciliar. Trebuie luată numai în măsura in care nicio altă măsură nu mai este viabilă”, a precizat un alt avocat al fraților Tate.

La întrebarea dacă există în prezent plângeri depuse de alte fete în afara celor care se află la dosar, unul dintre avocați a infirmat. „Nu va avea viață lungă acest dosar, pentru că este foarte subțire din perspectivă probatorie și a consistenței acuzațiilor”, a mai spus avocatul fraților Tate. Acesta a anunțat că nu mai există nicio altă victimă în dosarul fraților Tate: „De trei luni de zile nu s-a făcut nicio audiere în dosar”.

Andrew și Tristan Tate se află în arest la domiciliu din 31 martie 2023. Pe durata măsurii, fraţii Tate au obligaţia de a nu părăsi imobilele în care locuiesc. Magistrații urmează să le analizeze solicitarea și să ia o decizie.

În acest moment sunt mai multe scenarii pe masă, iar o întoarcere în spatele gratiilor depinde de probele anchetatorilor. Asta înseamnă că procurorii DIICOT ar trebui să vină cu noi probe incriminatorii pentru cei doi frați milionari britanici.

Andrew și Tristan Tate au scăpat de închisoare pe 31 martie, când au ieșit din Arestul Central al Poliției. Decizia definitivă a fost luată de Curtea de Apel București, care a admis contestațiile lor la detenția preventivă de 30 de zile, măsură instituită pe 22 martie. Cei doi, alături de cele două complice – o fostă polițistă și prietena lui Andrew Tate au petrecut ultimele 3 luni în arest pentru acuzații de trafic de persoane, viol și sechestrare.