Fraudă de peste un milion de euro cu motorină declarată drept păcură

Polițiştii au efectuat, joi dimineaţă, 15 percheziţii la adrese din Bucureşti şi judeţele Ilfov, Vâlcea, Giurgiu, Sibiu şi Teleorman pentru spargerea unei rețele de traficanți de produse petroliere.

RomaniaTV.net
24 nov. 2011, 15:34
Fraudă de peste un milion de euro cu motorină declarată drept păcură

Ofiţeri din cadrul Direcţiei Generale de Poliţie a Municipiului Bucureşti au efectuat 15 percheziţii la adrese din Bucureşti şi judeţele Ilfov, Vâlcea, Giurgiu, Sibiu şi Teleorman şi au pus în aplicare 17 mandate de aducere emise de Parchetul de pe lângă Tribunalul Bucureşti.

Anchetatorii susțin că este vorba de 17 persoane implicate în traficul cu motorină.Persoanele implicate, prin intermediul unor societăţi comerciale, au efectuat importuri de produse petroliere din Republica Moldova pe care la punctul vamal românesc le-au declarat ca fiind uleiuri minerale, în scopul sustragerii de la plata accizelor datorate, în realitate, cantităţile de produse petroliere importate fiind motorină euro 5.

Prin intermediul unor societăţi comerciale de tip „fantomă” şi persoane fizice controlate de persoanele cercetate, au fost înregistrate vânzări fictive de uleiuri minerale (păcură) şi alte achiziţii fictive de motorină, mărfurile fiind, în final, comercializate sub o aparentă legalitate„, se arată într-un comunicat remis de Direcţiei Generale de Poliţie a Municipiului Bucureşti.

Prejudiciul adus statului depăşeşte un milion de euro.

Patru persoane sunt cercetate în stare de reţinere, T. Nicoleta, M. Cosmin, N. Nicolae şi B. Marin, urmând a fi prezentate Parchetului şi ulterior instanţei, cu propunere de arestare preventivă, sub aspectul săvârşirii infracţiunilor de evaziune fiscală şi spălare de bani.