Freezing rain în Bucureşti. Trafic îngreunat din cauza poleiului. Ninsori abundente în nordul ţării şi la munte

Trafic îngreunat și pericol uriaș de accidente din cauza inghețului, în Capitală! Șoferii s-au trezit cu mașinile acoperite de un strat de polei, iar traficul tramvaielor a fost restricționat din cauza firelor înghețate.

27 dec. 2021, 09:17
Freezing rain în Bucureşti. Trafic îngreunat din cauza poleiului. Ninsori abundente în nordul ţării şi la munte

Fenomenele meteo severe au afectat noaptea trecută Capitala, dar şi mai multe judeţe din Muntenia şi Dobrogea. Este vorba despre freezing rain sau ploaie îngheţată.

În urma ploi de noaptea trecută, a temperaturilor scăzute şi a vântului, bucureştenii s-au trezit cu maşinile acoperite de un strat consistent de gheaţă.

Citeşte şi: Accident teribil în Capitală. O mașină a intrat în sediul ALDE de la Arcul de Triumf. A fost implicat și un STB!

Fenomenul de ploaie îngheţată s-a manifestat şi în judeţul Buzău în noaptea de duminică spre luni, iar autorităţile se aşteaptă ca acesta să continue şi pe parcursul zilei de luni. În urma ploii căzute, s-a format polei pe mai multe drumuri din judeţ, însă drumarii au intervenit şi şi-au făcut treaba astfel încât circulaţia să nu fie pusă în pericol.

„Prognozele meteo s-au adeverit, fenomenul s-a manifestat în mai tot judeţul, sunt mulţumit în general de modul în care s-a acţionat, cu o singură excepţie, pe drumul judeţean 100H între Nişcov şi Tisău, acolo unde şi la această oră este un polei generalizat. Sper să se rezolve cât mai repede mai ales că prognoza ne indică că acest fenomen va fi prezent pe durata întregii zile. După amiază vom avea o şedinţă de bilanţ a acestor intervenţii şi sper să vedem ce anume a făcut ca pe acest sector de drum să nu se acţioneze aşa cum a trebuit”, a afirmat prefectul judeţului Buzău Daniel Ţiclea.

De altfel, meteorologii au anunţat că în județele Brăila, Ialomița, Tulcea, Ilfov și în zona municipiului București, precum și în zonele joase de relief ale județelor Argeș, Dâmbovița, Prahova și Buzău temporar vor fi precipitații slabe, predominant sub formă de ploaie și local se va depune polei.

De asemenea, până marţi se vor semnala precipitații în cea mai mare parte a țării, local moderate cantitativ.

Citeşte şi: Prognoză meteo 27 decembrie 2021. Frig și ninsori în mai multe zone ale țării! Temperaturile minime ajung la -7 grade!

Şi dacă în zona de sud a plouat, în Moldova, Maramureş şi zonele montane a nins toată noaptea şi s-a depus strat consistent de zăpadă.

Traficul rutier este îngreunat pe mai multe drumuri din tară. Drumarii au intervenit de urgență.

În zona montană înaltă și în cea mai mare parte a Moldovei va ninge și se va depune strat nou de zăpadă, iar în celelalte regiuni vor predomina ploile. Se va depune polei, local în sud-est și izolat în restul teritoriului.

Vor fi perioade, îndeosebi pe parcursul zilei de luni (27 decembrie), în care vântul va prezenta intensificări în zona montană înaltă, cu rafale ce vor depăși 60…70 km/h spulberând zăpada.


loading...
Partenerii noștri