Prognoză meteo 27 decembrie 2021. Frig și ninsori în mai multe zone ale țării! Temperaturile minime ajung la -7 grade!

Cerul va fi noros, iar local și temporar se vor semnala precipitații în cea mai mare parte a țării. Vor fi mai ales ploi, exceptând zona Moldovei unde vor predomina ninsorile.

26 dec. 2021, 21:42
Prognoză meteo 27 decembrie 2021. Frig și ninsori în mai multe zone ale țării! Temperaturile minime ajung la -7 grade!

Prognoză meteo 27 decembrie 2021. La munte, la altitudini mai mici de 1600 m, în Carpații Occidentali și în grupele vestice ale Carpaților Meridionali precipitațiile vor fi mai ales sub formă de ploaie și lapoviță și vor continua să determine topirea și cedarea apei din stratul de zăpadă, iar la altitudini de peste 1800 m vor predomina ninsorile. Precipitațiile local vor fi moderate cantitativ în vest și pe arii restrânse în centru, unde se vor depăși 10…15 l/mp. Local în sud-est vor fi depuneri de polei. Vântul va sufla slab și moderat cu intensificări temporare, în zona înaltă a Carpaților Meridionali și în sudul Banatului. Temperaturile minime se vor situa, în general, între -7 și 4 grade.

Prognoză meteo 27 decembrie 2021. Anunțul făcut de meteorologi

LUNI – Cerul va fi noros și temporar se vor semnala precipitații. Acestea vor fi sub formă de ninsoare în cea mai mare parte a Moldovei, în estul Transilvaniei și în zonele montane înalte, și se va depune strat nou de zăpadă, local consistent, mixte în Maramureș, și predominant sub formă de ploaie în restul teritoriului. Cantitățile de precipitații, local vor fi însemnate îndeosebi în estul teritoriului și la munte, cu precădere în zona înaltă a Carpaților Meridionali și Orientali, unde se vor depăși 15…20 l/mp. Pe arii în general restrânse, la începutul intervalului și din nou seara și noaptea, în sud-est vor fi depuneri de polei. Vântul va sufla slab şi moderat, cu intensificări temporare în prima parte a intervalului la munte, în special la altitudini mari. Temperaturile maxime se vor încadra între -5 și 8 grade, mai ridicate în sudul litoralului spre valori de 10…11 grade, iar cele minime între -7 și 6 grade. Local, mai ales spre sfârșitul intervalului, se va semnala ceață. BUCUREȘTI Cerul va fi noros și temporar va ploua, iar la începutul intervalului probabilitatea pentru depuneri de polei va fi ridicată. Vântul va sufla slab și moderat. Temperatura maximă va fi de 1…2 grade, iar cea minimă se va situa în jurul valorii de 0 grade. Spre sfârșitul intervalului se va forma ceață.

MARȚI -Vremea va fi în continuare închisă, dar se va ameliora semnificativ sub aspectul precipitațiilor față de intervalul anterior. Pe arii restrânse, trecător se vor semnala precipitații slabe sub formă de ploaie, exceptând zona Maramureșului unde acestea vor fi mixte, precum și estul Transilvaniei și Moldova, unde îndeosebi în primele ore ale intervalului va ninge. La munte vor fi precipitații mixte, iar la altitudini mari, ninsori. Vântul va sufla slab şi moderat. Temperaturile maxime se vor încadra, în general, între -3 şi 7 grade, iar cele minime între -7 şi 5 grade. Îndeosebi dimineața și noaptea, local se va semnala ceață. BUCUREȘTI Vremea se va menține închisă, dar se va încălzi ușor față de intervalul anterior. Vântul va sufla slab până la moderat. Temperatura maximă va fi de 4…5 grade, iar cea minimă de 1…2 grade. Dimineața, iar cu o probabilitate destul de mare și spre sfârșitul intervalului va fi ceață.

MIERCURI – Vremea se va menține predominant închisă, dar cu valori termice peste cele specifice perioadei în cea mai mare parte a țării. Temporar se vor semnala precipitații, în prima parte a intervalului mai ales în vest și nord-vest și pe spații mai mici în rest, apoi cu caracter local în majoritatea regiunilor. Acestea vor fi sub formă de ploaie, iar în zonele montane treptat vor predomina ninsorile. Pe arii restrânse vor fi depuneri de polei, cu o probabilitate mai mare în nord est. Vântul va sufla slab şi moderat, cu unele intensificări pe crestele montane. Temperaturile maxime se vor încadra, în general, între -1 şi 8 grade, iar cele minime între -4 şi 7 grade. Îndeosebi dimineața și noaptea, pe alocuri, se va semnala ceață. BUCUREȘTI Înnorările vor persista, iar îndeosebi spre sfârșitul intervalului trecător va ploua slab. Vântul va sufla slab și moderat. Temperatura maximă va fi de 5…6 grade, iar cea minimă de 2…3 grade. Dimineața vor fi condiții de ceață.

Citește și: Alertă meteo COD GALBEN de ploi însemnate cantitativ şi polei. Este vizat şi Bucureştiul. Pericol de inundaţii la final de an. Ninsori abundente la munte


loading...
Partenerii noștri