FRF: Licenţa nu este obligatorie pentru participarea în sezonul 2012-2013 al Ligii a II-a

Federaţia Română de Fotbal anunţă cluburile printr-o circulară postată, luni, pe site-ul oficial, că licenţa nu este obligatorie pentru participarea în sezonul 2012-2013 al Ligii a II-a.

RomaniaTV.net
12 mart. 2012, 19:34
FRF: Licenţa nu este obligatorie pentru participarea în sezonul 2012-2013 al Ligii a II-a

Conform prevederilor legislaţiei naţionale în vigoare, modificările aduse Statutului FRF, pentru a putea fi impusă cluburilor participante la campionatul naţional Liga a II-a obligaţia de a deţine licenţă, trebuie aprobate de instanţa judecătorească competentă. Până la această dată nu există o soluţie definitivă şi irevocabilă privind aprobarea Statutului FRF cu modificările operate. Pe cale de consecinţă nu poate fi aplicat Regulamentul naţional de licenţiere a cluburilor, ediţia 2011, pentru cluburile care participă la campionatul naţional Liga a II-a. Prin urmare, cluburile din Liga a II-a care se califică pentru a continua competiţia, precum şi cluburile din Liga a III-a care vor promova în Liga a II-a la sfârşitul sezonului aflat în desfăşurare nu trebuie să deţină licenţă pentru a participa în competiţia Liga a II-a în sezonul 2012-2013.

Departamentul de licenţiere din cadrul FRF recomandă totuşi cluburilor aflate pe locurile 6-14 în Liga a II-a să parcurgă procesul de licenţiere pentru ca în eventualitatea promovării să poată obţine licenţa de participare în sezonul 2012-2013 al Ligii I. „Totuşi, recomandăm cluburilor clasate pe locurile 6-14 în cele două serii de Liga a II-a să parcurgă procesul de licenţiere şi să îndeplinească toate condiţiile din regulamentul de licenţiere, cu excepţia art.45, alin. 2, respectiv obligativitatea de a audita situaţiile financiare anuale. Precizăm că, în situaţia în care un club din Liga a II-a, clasat pe locurile 6-14, care nu va depune documentaţia completă pentru obţinerea licenţei de Liga I, dar se va clasa pe un loc de promovare la sfârşitul sezonului în curs, nu va putea completa documentaţia de licenţiere, în sensul de a achita ulterior datei de 31 martie 2012 datoriile financiare restante şi de a fi auditate situaţiile financiare anuale, pentru a obţine licenţa de participare la campionatul naţional Liga I în sezonul 2012-2013”, se precizează în circulara semnată de directorul de licenţiere Viorel Duru.