Fructele care scad riscul accidentului vascular. Se găsesc în toate magazinele și au numeroase beneficii pentru sănătate!

Citricele vin cu un pachet complex de vitamine și beneficii pentru sănătate. Tot ce trebuie să faci este doar să le consumi în mod regulat.

15 dec. 2021, 14:24
Fructele care scad riscul accidentului vascular. Se găsesc în toate magazinele și au numeroase beneficii pentru sănătate!

Fructele care scad riscul accidentului vascular.  Unul dintre fitonutrientii pe care ii contin portocalele, mandarinele si clementinele este hesperidina, o substanta care imbunatateste circulatia sangelui la nivelul mainilor si picioarelor.

Fructele care scad riscul accidentului vascular. Se găsesc în toate magazinele și au numeroase beneficii pentru sănătate!

Asa ca, daca sunteti sensibili la frig si aveti mainile si picioarele reci mai tot timpul sau daca suferiti de sindrom Raynaud mancati citrice in fiecare zi. In plus, studiile arata ca hesperidina reduce riscul de accident vascular cerebral.

”Primul lucru care ne vine in minte cand ne gandim la citrice este vitamina C si, intr-adevar, sunt printre cele mai bune surse ale acestei vitamine. Dar, pe langa vitamina C citricele contin sute de fitonutrienti cu efect antioxidant, antiinflamator, antitumoral, antibacterian si antiviral.

Atentie! Trebuie consumate cu precautie (sau chiar evitate) daca aveti boala cronica de rinichi intr-un stadiu avansat (daca aveti potasiu seric crescut). Citricele mai au in continul lor ceva important pentru sanatatea noastra: acidul citric, care este o substanta care ne protejeaza rinichii de aparitia pietrelor si ajuta la eliminarea celor mici deja formate” explică dr. Alina Lăcătuș, medic nutriționist și nefrolog.

Citește și: Avertismentul sumbru făcut de un medic din Suceava! Trebuie să avem mare grijă cum spălăm fructele şi legumele: Circulă un virus periculos!
Aportul crescut de potasiu in dieta are ca principale beneficii scaderea valorilor tensiunii arteriale la pacientii hipertensivi si reducerea riscului de accident vascular cerebral.

Medicul subliniază că lămaia contine cea mai mare cantitate de acid citric. Atentie! Cei care se stiu cu gastrita sau cu boala de reflux gastro-esofagian trebuie sa evite consumul de citrice din cauza acidului citric pentru ca le poate exacerba simptomele.

Citește și: Fructul-minune care înlocuiește opt medicamente. Se găsește în orice supermarket și are beneficii extraordinare pentru organismul uman!