Fructele şi legumele proaspete provenite din Turcia, cele mai toxice de pe piaţa europeană

Fructele şi legumele proaspete provenite din Turcia sunt cele mai toxice de pe piaţa europeană, arată un nou studiu Greenpeace realizat în Germania şi citat de greenprophet.com. Ardeii, perele şi strugurii din Turcia sunt alimentele care conţin cele mai multe substanţe chimice periculoase.

RomaniaTV.net
28 mart. 2012, 15:49
Fructele şi legumele proaspete provenite din Turcia, cele mai toxice de pe piaţa europeană

Din cele 76 de fructe şi legume evaluate recent, şi exportate pe piaţa europeană, s-a constatat că ardeii turceşti conţin cel mai periculos nivel de pesticide. Aceştia conţin nu mai puţin de 24 de substanţe chimice. Pe locul doi ca nivel de toxicitate se află perele turceşti, cu 10 substanţe chimice, iar pe locul trei, strugurii, cu 9 astfel de substanţe periculoase.

Din cele 23 de ţări care exportă cele mai multe fructe şi legume în Europa, Turcia se situează pe primul loc la nivelul de substanţe chimice din astfel de alimente proaspete.

Studiul a fost realizat în perioada 2009-2010 în Europa, dar este puţin probabil ca nivelul de utilizare a pesticidelor să fi scăzut dramatic de atunci în Turcia. 

Femeile însărcinate, oamenii bolnavi şi copiii sunt sfătuiţi în mod special să evite fructele şi legumele cu conţinut ridicat de toxine.