Fructul banal care te ajută să adormi seara. Are efecte uimitoare asupra sănătății!

Bananele sunt bogate în potasiu, magneziu, vitamina C, vitamina B6 și fibre. O banană de dimensiuni medii include 9% din necesarul zilnic de potasiu, 33% din necesarul de vitamina B6 și 8% din necesarul de magneziu.

21 mai 2022, 12:01
Fructul banal care te ajută să adormi seara. Are efecte uimitoare asupra sănătății!
Fructul banal care te ajută să adormi seara. Are efecte uimitoare asupra sănătății!

Fructul care te ajută să adormi seara. Bananele pot ajuta la pierderea în greutate, reduc inflamaţiile și pot crește producția de celule albe din sânge. Deoarece sunt bogate în antioxidanți, bananele vă pot proteja împotriva toxinelor cauzatoare de cancer.

Fructul banal care te ajută să adormi seara. Are efecte uimitoare asupra sănătății!

Bananele te pot ajuta și să dormi! Se pare că acest fruct este ajutorul perfect pentru somn. Oferă mai multe vitamine și minerale care pot îmbunătăți calitatea somnului. Bananele reduc stresul și anxietatea, ameliorează crampele musculare și reglează ciclul somn-veghe cu serotonină și melatonină.

Roşii ţuguiate, pericol pentru sănătate? Cum recunoaştem tomatele crescute forţat cu substanţe chimice

Anumiți nutrienți găsiți în banane funcționează și pentru a vă pregăti corpul pentru un somn profund și reparator. Triptofanul este un aminoacid de care corpul uman are nevoie pentru a produce melatonină, hormonul care ne ajută să adormim. S-a demonstrat că alimentele care conțin triptofan, cum se întâmplă și în cazul bananelor, îmbunătățesc calitatea somnului. Se spune că aproximativ 60% dintre noi nu mănâncă suficiente alimente cu magneziu, iar aproape 10% din necesarul zilnic de magneziu se găsește într-o banană. Cercetările au arătat că nivelurile scăzute de magneziu pot juca un rol în tulburările de somn!

Alte beneficii ale bananelor

Persoanele cu boli cardiovasculare ar trebui să consume banane ocazional, deoarece prin conţinutul bogat în potasiu sunt adjuvanţi nutriţionali hipotensori. În plus, faţă de aceste beneficii cardiovasculare, potasiul găsit în banane poate ajuta, de asemenea, la sănătatea oaselor.

Ce se întâmplă când consumi miere încălzită. Prof. Gheorghe Mencinicopschi dezvăluie ce efecte are asupra organismului

Bananele au un efect antiacid care protejează împotriva ulcerului gastric. Substanţele din banane ajută la activarea celulelor care compun mucoasa stomacului, astfel încât acestea produc o barieră de mucus gros, ca protecţie împotriva acizilor din stomac. Bananele oferă o cantitate mare de fibre care dau senzaţia de saţietate şi ajută la optimizarea tranzitului intestinal.