Fructul care ține doctorul departe! Este gustos, sățios și extrem de sănătos

S-a constatat că mărul roșu este fructul cu cele mai multe beneficii pentru sănătate! Pe lângă faptul că este foarte accesibil la preț, mărul roșu este cel mai consumat fruct din lume.

22 ian. 2023, 08:27
Fructul care ține doctorul departe! Este gustos, sățios și extrem de sănătos
fructul

Un măr pe zi ține doctorul departe! Multe persoane au auzit această expresie, însă puțini știu câte beneficii are mărul roșul. Fructul este atât de sănătos încât dacă îl consumăm zilnic, nu vom ajunge prea curând la medic.

Citiți și: Fructele de toamnă, recomandate de nutriţionişti: „Mic și colorat înseamnă că are foarte mulți antioxidanți”

Merele roșii, un adevărat izvor de sănătate

Multe studii arată că merele roșii sunt pline de vitamine și întăresc sistemul imunitar. Cu cât vom consuma fructul mai des, cu atât ne vom ajuta organismul să fie mai puternic și să fie mai rezistent în fața multor agenți patogeni, microbi și virusuri.

Persoanele care consuma cel puțin un măr pe zi prezintă un risc mai mic cu 28% de a dezvolta diabet de tip 2 decât cele care nu consuma mere. Merele sunt încărcate cu fibre solubile, utile pentru menținerea echilibrului zaharului din sânge, potrivit sfatulmedicului.ro

Merele roșii conțin fibre solubile, vitaminele A, C, B1, B2, B3, B6, B9, dar și cantități însemnate de fosfor, fier, calciu, potasiu, iod și magneziu. De asemenea, merele au un conținut ridicat de apă, aproximativ 80 %, ajutând astfel la o bună hidratare a organismului.

Fructul previne anemia și ajută la oxigenarea corespunzătoare a organelor. Merele roșii foarte bogate în quercitină, un compus antiinflamator, mai exact unul dintre flavonoizii care pot combate inflamația cronică. De aceea, nu este indicat să curățăm mărul de coajă.

Mai mult decât atât, studiile arată că merele roșii pot preveni apariția bolilor de inimă și a tumorilor canceroase. Datorită beneficiilor sale pentru sănătate, mărul roșu a fost introdus de specialiștii în nutriție și în marile lanțuri de restaurante de tip fast-food.

În concluzie, atunci când vrem o mică gustare între mese, ideal ar fi să alegem un măr roșu. Frucul te va face să te simți mai energic, cu poftă de viață, dar și mult mai sănătos.

Citiți și: Prăjitura „leneșului” cu mere, desertul spectaculos cu blat pufos şi umplutură delicioasă. Gata cât ai bate din palme