Prăjitura „leneșului” cu mere, desertul spectaculos cu blat pufos şi umplutură delicioasă. Gata cât ai bate din palme

Pofta de ceva bun vine atunci când te aștepți mai puțin. Dacă nu ai chef să faci un drum până la magazin şi, mai ales, dacă vrei ca dulcele pe care urmează să-l mănânci să fie şi sănătos, soluţia este o prăjiturică rapidă, din câteva ingrediente pe care este imposibil să nu le ai în casă.

17 ian. 2023, 08:13
Prăjitura „leneșului” cu mere, desertul spectaculos cu blat pufos şi umplutură delicioasă. Gata cât ai bate din palme

Prăjitura „leneșului” cu mere este gata cât ai bate din palme, iar prepararea ei nu necesită nici mult timp petrecut în bucătărie. Are blat pufos şi o umplutură absolut delicioasă, din mere.

Prăjitura ,,leneșului’’ cu mere. Ingrediente necesare

  • 4 ouă,
  • 1 cană de iaurt,
  • 1 cană de zahăr,
  • 9 linguri de ulei vegetal,
  • 1 praf de copt
  • 2 căni de făină.

Pentru umplutură veți avea nevoie de un 1 kg de mere, 3 linguri de ulei vegetal, 1 lingură scorțișoară și 3 linguri de griș.

Cum prepari prăjitura ,,leneșului’’ cu mere

Începe prin a bate ouăle cu zahărul până când zahărul este topit, recomandă bzi.ro Adaugă uleiul şi iaurtul, apoi făina și praful de copt. Opţional, poţi adăuga și puțină vanilie.

Citeste si Prăjitură Bulinuța cu brânză de vaci, cu blat pufos şi gust inegalabil. Uşor de preparat şi gata cât ai bate din palme

Odată acest amestec pregătit, împarte-l în două părți egale. Aşază una din cele două părţi într-o tavă unsă cu dimensiunea de 25×35 cm şi introdu tava în cuptorul preîncălzit la 190 de grade timp de 10 minute.

Între timp, spală şi curăţă merele, căleşte-le cu zahărul şi adaugă grişul. Poţi adăuga şi un praf de scorţişoară. Scoate tava din cuptor şi aşază umplutura uniform pe acest aluat copt. Deasupra umpluturii aşază cealaltă jumătate de aluat, care a rămas necopt.

Introdu încă o dată tava în cuptorul preîncălzit şi lasă prăjitura timp de aproximativ o oră, până când va căpăta o culoare maronie.

După scurgerea timpului, scoate-o din cuptor, presară zahăr pudră şi las-o să se răcească înainte de a o consuma. Se poate mânca alături de o cană cu ceai sau lapte.

Citeste si Prăjitură pufoasă cu mere şi scorţişoară, desertul rapid şi delicios care ţi se topeşte în gură