Fructul consumat de români cu numeroase beneficii pentru organism. Previne bolile grave şi te ajută să slăbeşti rapid

Afinele au mai multe beneficii pentru organism decât crezi. Pe lângă faptul că sunt delicioase, acestea previn multe dintre bolile grave şi te ajută să slăbeşti în timp record.

23 iun. 2022, 09:39
Fructul consumat de români cu numeroase beneficii pentru organism. Previne bolile grave şi te ajută să slăbeşti rapid
Fructul cu numeroase beneficii pentru organism. Face minuni pentru sănătate

Fructul cu numeroase beneficii pentru organism. Este vorba despre afină. Acest fruct supranumit „comoara pădurii” poate preveni chiar şi cele mai grave boli.

Fructul cu numeroase beneficii pentru organism. Face minuni pentru sănătate

Afinele sunt fructele recomandate de nutriţionişti celor care vor să slăbească. Acestea au un conţiut mic de zahăr şi sunt bogate în fibre, ceea ce favorizează digestia.

Citeşte şi Toată lumea trebuie să știe asta! Ce se întâmplă în corpul tău dacă înghiți sâmburi de pepene

Pe lângă faptul că te ajută să slăbeşti rapid, afinele ajută şi la vedere. Potrivit studiilor, antocianozidele din aceste fructe previn problemele de vedere și uscăciunea ochilor.

De asemenea, afinele ajută şi la întărirea sistemului imunitar şi îmbunătăţirea memoriei. Conform doc.ro, aceste fructe te protejează de boli neurologice, cardiovasculare și de cancer.

Afinele sunt bogate în flavonoide, substanțe care protejează organismul de efectele toxice ale radicalilor liber care pot să ducă la apariția cancerului.

De asemenea, aceste fructe ajută la reducerea riscului de boli de inimă și boli ale sistemului nervos. Au efecte benefice asupra hipertensiunii și reduc colesterolul.

Pentru a beneficia de toate calitatile nutritive ale afinelor, e indicat sa le consumi ca atare, fara sa le prepari termic. Acestea pot fi consumate pe post de gustare intre mese, fie singure, fie alaturi de alte fructe de padure.

La micul dejun, poti manca afine cu iaurt sau cu fulgi de ovaz sau de orz, inmuiati in prealabil in apa calduta.

De asemenea, afinele pot fi folosite in deserturi, in smoothieuri sau in sucuri naturale.

Atenţie, deşi sunt extrem de sănătoase, uneori afinele pot provoca şi probleme. Daca observi reactii alergice dupa consumul de afine, apeleaza de urgenta la medic.

Citeşte şi De ce e bine ca bărbaţii să consume pepene verde. Efecte neaşteptate