Fuego a comengtat scandalul momentului într-un editorial intitulat „Salvarea vine din familie”, publicat în ultimul număr al revistei Taifasuri. Acesta susţine că muzica reprezintă un limbaj universal, în care oamenii pot să se regăsească, dar care ar trebui să păstreze niște coordonate clare.
„Mai apoi, e necesar să nu aducem în artă limbajul colocvial. Eu cred că versurile unui cântec, chiar și unul din categoria modernă, trebuie să fie inteligibile și să nu transporte neapărat strada pe scenă. Dincolo de asta, ține de felul în care fiecare individ alege să se raporteze la acea creație, să o înțeleagă și să o aducă în viața sa”, a transmis Fuego.
Artistul, care este realizatorul şi prezentatorul emisiunii „Dor de România” de la TVR 2, crede că „societatea românească este oricum pe o pantă periculoasă”, acesta fiind un fenomen care s-a accentuat mult în ultimul deceniu şi nu o vină a organizatorilor de festivaluri. În plus, acesta crede că educația de acasă este foarte importantă pentru tineri.
„Preferințele muzicale se educă din fragedă pruncie. Ele se cultivă în familie, se dezvoltă, se discută, se aduc în atenție. Iar mai apoi se lasă la propria alegere a celor mici, indiferent de stil sau perioadă. Și la toate se adaugă obligația părinților de a le asigura copiilor o educație temeinică în acest sens. Degeaba are copilul ce mânca, haine, școală, dacă nu are acel izvor de cunoaștere de acasă, din locul în care va zbura peste un timp. Și de ce se miră toată lumea de tinerii care merg la festivaluri cu bilete de zeci de milioane ori consumă substanțe interzise de zeci de milioane? De unde vin banii ăștia?”, a mai scris Fuego.
În legătură cu Festivalul „Beach, Please!”, artistul deplânge lipsa modelelor din societatea actuală, având experiența emisiunii pe care o realizează la TVR 2 și care stă bine în audiențe, în ciuda faptului că nu este una comercială: „De ani întregi vorbesc despre aceste subiecte și pare că am devenit ca o moară stricată, iar când apare câte o situație extremă toată lumea se revoltă dar nimeni nu face nimic concret, nu se revoltă. Nu am soluții, dar sunt sigur că societatea și tineretul au nevoie de o șansă. Iar ea poate veni, dincolo de stat, de legi, te televiziuni sau de ziare. Fix din familie. Salvarea societății, în mare parte, a indivizilor de mâine, vine din familie”.