Fugară condamnată la 5 ani de închisoare în dosarul Ferma Băneasa, prinsă în Belgia. Femeia se luptă în instanţă să nu fie extrădată

Demnitara fugară condamnată în dosarul Ferma Băneasa a fost prinsă în Belgia. Nela Ignatenko este condamnată la 5 ani de închisoare, însă nu vrea să fie extrădată. În acelasi dosar, Printul Paul contestă decizia de condamnare. Este vorba despre o cale extraordinară de atac prin care avocatii printului încearcă să-l scape de condamnarea de 3 ani si 4 luni de închisoare cu executare.

15 iun. 2021, 14:05
Fugară condamnată la 5 ani de închisoare în dosarul Ferma Băneasa, prinsă în Belgia. Femeia se luptă în instanţă să nu fie extrădată

Înalta Curte de Casaţie şi Justiţiei judecă astăzi o cale extraordinară de atac formulată de condamnați în dosarul Ferma Băneasa. E vorba de o contestație în anulare, declarată admisibilă în principiu pe 25 mai. Între timp, Nela Ignatenko (fostă Păvăloiu, ex Fenechiu), condamnată la 5 ani de închisoare în decembrie 2020 în dosarul Ferma Băneasa, în care au fost condamnați și Remus Truică, fost șef de cabinet al lui Adrian Năstase, la 7 ani de închisoare, miliardarul israelian Benyamin Steinmetz și consultantul politic Tal Silberstein – la câte 5 ani de închisoare și Paul Philippe Al României la 3 ani și 4 luni de închisoare, se luptă în instanţă să nu fie repatriată din Belgia.

Nela Ignatenko (fostă Păvăloiu, ex Fenechiu) este soția „contelui Albert Alexei von Kloss-Ignatenko, savant-cosmist şi om de ştiinţă iluminist”, un ucrainean care promovează o așa-numită cultură „cosmoumanistă”, care în pandemie vindea „suplimente anti-Covid”, potrivit Europa Liberă.

Citeşte şi: Prinţesa Lia, prima reacţie după ce Prinţul Paul e urmărit internaţional. „Sunt tare. Am totală încredere în soţul meu”

Înainte de condamnare, prinţul Paul de România şi Nela Ignatenko au fugit din ţară. În martie 2021, Nela Ignatenko a fost prinsă în Belgia. Acum, femeia se luptă în instanță să nu fie predată în România, citat de G4media.ro.

DNA susţine că Nela Ignatenko (fostă Păvăloiu, ex Fenechiu) ar fi făcut demersuri pentru obținerea de către ”prințul” Paul al României a terenurilor fostei ferme regale de la Băneasa și a pădurii Fundu Sacului din Snagov, de peste 46 de hectare, o pretinsă moștenire din partea bunicului său, regele Carol al II-lea.

”Ca urmare a înțelegerii avute cu inculpatul Al României Paul Philippe, inculpata Păvăloiu Nela i-a promis că, prin influența avută la nivelul funcționarilor publici cu atribuții în retrocedarea pădurii Snagov, îi poate determina să acționeze conform intereselor acestuia. Astfel, aceasta a făcut demersuri la Primăria Snagov și Instituția Prefectului Ilfov, a redactat cereri, memorii, a pus la dispoziția funcționarilor publici înscrisuri și, prin intermediul primarului Mușat Apostol, cu care are o relație apropiată, beneficiind de sprijinul unor persoane din conducerea unor partide politice, și-a exercitat influența asupra funcționarilor publici din cadrul comisiei locale Snagov și comisiei județene de fond funciar Ilfov, determinându-i să valideze retrocedarea către inculpatul Al României Paul a suprafeței de 46,78 ha teren forestier, deși acesta nu a depus cerere în mod valabil, nu a făcut dovada titlului lui Carol al II-lea sau drepturilor sale succesorale după acesta.

În schimb, inculpata Păvăloiu Nela urma să primească 30% din valoarea bunului ce urma a fi retrocedat”, arăta DNA într-un comunicat din 2016.

Prejudiciul este de peste 145 de milioane de euro, 135 de milioane de euro reprezentând numai contravaloarea terenurilor fostei Ferme regale de la Băneasa, iar 10 milioane de euro, pădurea Fundu Sacului din Snagov.