Prinţesa Lia, prima reacţie după ce Prinţul Paul e urmărit internaţional. „Sunt tare. Am totală încredere în soţul meu”

Prinţesa Lia a declarat, marţi, pentru România TV, că are încredere în soţul ei, Prinţul Paul al României, chiar dacă acesta a fost dat în urmărire internaţională.

29 dec. 2020, 18:06
Prinţesa Lia, prima reacţie după ce Prinţul Paul e urmărit internaţional. „Sunt tare. Am totală încredere în soţul meu”

Prințesa Lia a făcut declarații în exclusivitate, după fuga Prințului Paul. Ea a mărturisit că are încredere în soțul ei, chiar dacă este o perioadă dificilă pentru familia sa.

„Eu sunt româncă şi eu sunt tare. Am totală încredere în soţul meu”, a afirmat Prinţesa Lia, pentru România TV.

Rezervată în declaraţii, Prinţesa Lia nu a vrut să comenteze acuzaţiile potrivit cărora soţul ei, Prinţul Paul, ar fi fugit din ţară pentru a nu ajunge la închisoare.

Prinţul Paul al României ar fi fost depistat în Italia, au precizat surse din rândul anchetatorilor pentru România TV. Oamenii legii sunt pe urmele lui, după ce iniţial l-au căutat în Portugalia. Căutările pe teritoriul statului portughez au avut loc după ce prinţesa Lia, soţia prinţului Paul, le-ar fi spus poliţiştilor şi procurorilor că ştie că prinţul a plecat în Portugalia, cu două săptămâni înainte de pronunţarea definitivă din dosarul Ferma Băneasa.

Între timp, Prinţesa Lia discută cu avocaţii pentru a-şi salva soţul prin căi extraordinare de atac. Ea a afirmat că în cursul zilei de miercuri un reprezentant al familiei va face declaraţii publice.

Surse din rândul anchetatorilor spun că prinţesa Lia ar fi discutat cu prinţul Paul ultima oară la telefon chiar în ziua în care ÎCCJ s-a pronunţat definitiv în dosarul „Ferma Băneasa”.

Pe 18 decembrie, Prinţul Paul al României a fost pus pe lista persoanelor urmărite de Poliţia Română, după ce nu a fost găsit acasă pentru aplicarea mandatului de arestare. După ce a fost condamnat la 3 ani și 4 luni de închisoare în dosarul retrocedării ilegale a Fermei regale de la Băneasa.

Verificările dispuse de preşedintele Înaltei Curţi de Casaţie şi Justiţie (ÎCCJ), Corina Alina Corbu, privind respectarea legii şi regulamentelor în legătură cu repartizarea aleatorie a dosarului Ferma Băneasa, în care au fost condamnaţi omul de afaceri Remus Truică, prinţul Paul şi avocatul Robert Mihăiţă Roşu au început luni. Ulterior, se vor face verificări privind repartizarea aleatorie a dosarelor la toate secţiile ÎCCJ, conform News.ro.

Citeşte şi: Prinţul Paul de România a fost dat în urmărire internaţională. Ar fi fugit în Portugalia după condamnarea în dosarul „Ferma Băneasa”