Fumatul interzis pe o plajă celebră în Europa, frecventată inclusiv de români

Barcelona, un oraş preferat inclusiv de mulţi români, interzice fumatul pe toate plajele sale. De la 1 iulie, cei care nu se vor conforma regulilor riscă amenzi în valoare de 30 de euro.

01 iul. 2022, 18:11
Fumatul interzis pe o plajă celebră în Europa, frecventată inclusiv de români

Ziua de 1 iulie 2022 vine cu schimbări pentru fumătorii care au ales să-şi petreacă concediul vara aceasta pe plajele din Barcelona. Autorităţile spaniole au anunţat că de la 1 iulie fumatul este interzis.

Interdicția, care intră în vigoare la 1 iulie, este menită să protejeze mediul și să asigure dreptul cetățenilor de a se bucura de un spațiu curat, nepoluat, fără fum și mucuri de țigară, scrie Euronews.

Citeşte şi: Guvernul Ciucă respinge „taxa de solidaritate” pentru companiile-mamut / Fumătorii, pariorii, antreprenorii locali vor plăti taxe și impozite mai mari

Deocamdată, interdicţia este inpusă doar în Barcelona, dar ar putea fi extinsă în toată Spania.

Deocamdată, consilierii locali le cer oamenilor să nu fumeze pe plajă, dar în doar câteva luni, această sugestie va fi înlocuită cu o amendă de 30 EURO.

Citeşte şi: Guvernul a decis cât de mult se vor scumpi țigările și alcoolul

„Cred că este o măsură corect, să păstrăm plaja curată. Și pentru mediu este benefic. Dar va fi dificil să controlezi  fiecare persoană”, este de părere Antonella Bellotti, o turistă italiană.

Femeia are şi o sugestie pentru autorităţile spaniole. Pentru a împăca şi fumătorii şi nefumătorii, Antonella propune amenajarea unor zone pentru fumat, „cu tăvi pentru scrum și mucuri de țigară, pentru a menține totul curat.”