Fumatul, interzis pe plajă. Amenzi uriaşe pentru cei care nu respectă legea

În vederea combaterii poluării, autorităţile spaniole au decis să ia o măsură care cu siguranţă le va pune fumătorii în cap. Mai exact, fumatul pe plajele din Barcelona va fi interzis, nerespectarea acestei reglementări atrăgând amenzi de până la 2000 de euro.

08 apr. 2022, 18:37
Fumatul, interzis pe plajă. Amenzi uriaşe pentru cei care nu respectă legea

Decizia autorităţilor madrilene vine după ce, în 2021, au implementat un proiect pilot prin care fumatul a fost interzis pe patru din cele 10 plaje din oraş, informează Reuters. Barcelona se alătură astfel altor regiuni spaniole care au interzis complet fumatul pe plajă.

Măsura intră în vigoare în luna iulie.

Fumatul, interzis pe plajă, în Barcelona

Insulele Baleare, inclusiv Mallorca, au adoptat deja măsura interzicerii fumatului înainte de pandemie din motive de protecţie a mediului. Insulele Canare, Andaluzia, Galicia şi Valencia le-au urmat exemplul, impunând interdicţii parţiale sau totale asupra fumatului pe plajele lor.

Citeste si Spania a început raţionalizarea alimentelor. Guvernul vrea să evite criza alimentară, decretul a fost publicat

Odată cu interzicerea fumatului pe plajă, vor exista mai puţine deşeuri, mucurile de țigară eliberând substanțe toxice atunci când se degradează. Spania este prima țară europeană care impune o astfel de restricție în scopul combaterii poluării.

Plajele pe care fumatul este interzis vor oferi zone de locuit mai sănătoase, cu mai puţine deşeuri şi vor respecta protecţia mediului„, spun autorităţile spaniole.

Citeste si Un sat fantomă, dispărut în 1992, a reapărut după 30 de ani în Spania. Oamenii se grăbesc să vadă ruinele înfricoșătoare VIDEO