Fumezi?! Nu şi după ce o să citeşti ce otrăvuri conţine o ţigară

Tigarile sunt, in mod evident, extrem de daunatoare din punct de vedere al sanatatii. Se stie despre fumat ca este una dintre principalele cauze ale aparitiei cancerului, insa ceea ce nu se stia pana acum este ca tigarile contin o multime de ingrediente periculoase, precum arsenic, acetona, otrava de sobolani plumb sau gaz metan.

02 mai 2014, 14:32
Fumezi?! Nu şi după ce o să citeşti ce otrăvuri conţine o ţigară

Graficul arata ca tigarile contin peste 4.000 de chimicale, multe dintre ele similare substantelor regasite in deseurile toxice. Mai exact acentona, amoniac, arsenic sau gaz metan. Monoxidul de carbon si cadmiul, adesea regasit in compozitia bateriilor, dar si cianura sau DTT-ul, nu lipsesc nici ele.

Orice femeie păţeşte asta după ce fumează doar 100 de ţigări

In plus, tigarile mai contin formaldehida, o substanta folosita la conserbarea animalelor moarte, si hidrazina, un combustibil pentru rachete. Mai contin si plumb, care in doze mari este letal, si ploniu, element radioactiv ce poate cauza aparitia cancerului.

Reprezentantii „The American Lung Association” spun ca 69 dintre chimicalele ce se regasesc in fumul de tigara sunt otravitoare si pot cauza cancerul. Se pare ca fumatul ramane principala cauza a deceselor premature in SUA, iar fumatul pasiv cauzeaza circa 50.000 de morti anual.

Citeşte şi: Ce se întâmplă cu creierul celor care fumează din adolescenţă