Războiul din PRM între Gheorghe Funar şi Corneliu Vadim Tudor se mută la Curtea de Apel

Războiul dintre Gheorghe Funar şi Corneliu Vadim Tudor pentru alegerile europarlamentare continuă, după ce Biroul Electoral Central (BEC) a acceptat lista de candidaţi trimisă de Vadim.

RomaniaTV.net
31 mart. 2014, 07:30
Războiul din PRM între Gheorghe Funar şi Corneliu Vadim Tudor se mută la Curtea de Apel

Funar nu renunţă şi a contestat decizia tribunalului, care îi dă voie lui Corneliu Vadim Tudor să candideze la alegerile pentru Parlamentul European din partea PRM. Acum, războiul se poartă la Curtea de Apel Bucureşti, azi fiind aşteptată decizia prin care această instituţie va înclina balanţa în favoarea uneia dintre cele două tabere.

Funar şi Vadim au depus, fiecare, o listă diferită de candidaţi, ambele sub sigla PRM. Biroul Electoral Central a acceptat lista depusă de Vadim şi a respins-o pe cea depusă de Funar. Ultimul a făcut contestaţie la Tribunalul Bucureşti, dar instituţia juridică a respins această contestaţie. Contestaţia fusese depusă vineri la tribunal de către vicepreşedintele PRM Ioan Bîldea. Totuşi, Funar nu renunţă şi a mers mai departe, la Curtea de Apel, unde se va judeca această contestaţie.

Este pentru prima dată când un partid din România depune două liste de candidaţi la aceleaşi alegeri. Potrivit lui Ioan Bîldea, Vadim Tudor nici măcar nu mai este membru PRM

În opinia lui Bîldea, lista lui Corneliu Vadim Tudor este ilegală, pe motiv că a fost depusă de o persoană fizică în numele unui partid.

Pe 3 martie, Dumitru Badea, susţinător al aripii Gheorghe Funar din PRM, declara că Vadim Tudor nu doar că nu mai este preşedinte al PRM, ci nu mai este nici membru al partidului, fiind exclus din formaţiune.

Pe 15 iunie 2013, un Consiliu Extraordinar al formaţiunii, reunit la Bucureşti, a decis demiterea întregii conduceri a partidului şi convocarea unui congres extraordinar.

La acel consiliu au fost numite noi foruri de conducere, interimare, mai puţin preşedintele interimar, preşedintele executiv şi secretarul general. Totodată, Dumitru Badea (PRM Neamţ), Gheorghe Funar (PRM Cluj) şi Ioan Bîldea (PRM Bucureşti) au fost desemnaţi să se ocupe de coordonarea şi pregătirea Congresului Naţional al PRM, din 27 iulie 2013 de la Alba Iulia.

Congresul de la Alba Iulia, la care au participat în jur de 700 de delegaţi, a hotărât excluderea din partid a lui Corneliu Vadim Tudor şi alegerea lui Gheorghe Funar în funcţia de preşedinte.