Funcția secretă de la iPhone care vă poate face să vă simțiți în siguranță oriunde v-ați afla. Această setare v-ar putea salva viața într-o zi

Smartphone-urile au o mulțime de funcții secrete de care nu știu multe persoane. Multe din ele ne pot face navigarea pe telefon mai simplă decât a fost vreodată.

20 apr. 2022, 10:33
Funcția secretă de la iPhone care vă poate face să vă simțiți în siguranță oriunde v-ați afla. Această setare v-ar putea salva viața într-o zi

Și iPhone-ul are tot felul de funcții secrete. Acest truc ar trebui să fie cunoscut de toți cei care dețin acest tip de telefon.

Funcția se numește Share ERA și este încorporată direct în Apple Maps. ETA reprezintă ora estimată a sosirii la o destinație, ceea ce înseamnă că această funcție se referă la îmbunătățirea siguranței în călătoriile dumneavoastră.

Activarea acestei funcții va trimite prietenilor sau familiei un tracker în timp real pentru locația în care vă aflați. Ei vor putea chiar să vă vadă traseul, observând dacă v-ați îndepărtat de cel mai rapid drum spre casă.

E o funcție care vă poate ajuta să vă simțiți în siguranță. Nimeni nu vrea să se gândească la acest lucru, însă trăim într-o lume care nu mai e sigură de multă vreme, auzim de răpiri, de situații care mai de care mai periculoase. Tocmai de aceea, această funcție a Iphone-ului poate preveni o astfel de situație.

Acest truc a fost distrubuit pe Tik Tok de Katarina Mogus, o expertă la capitolul tehnologie, care postează regulat conținut pentru utilizatorii de iPhone. Postarea tinerei a strâns mii de aprecieri.

„Dacă ești ca mine și uiți să le spui oamenilor că ai ajuns în siguranță la destinație, asta vei face”, și-a început Katarina clipul.

@katamogz #safetytips #parenttips #iphonetips #iphonetricks #applehacks #appletips ♬ Just a Cloud Away – Pharrell Williams

Iată pașii de urmat:

  • „În aplicația Hărți, vom face clic pe săgeată, apoi vom face clic pe Partajare ETA.
  • Prin această aplicație persoanele care vreți voi vă vor putea urmări călătoria.
  • Dacă sunteți părinte, este foarte bună de folosit pentru copiii voștri, astfel încât să știți că au ajuns la locație în siguranță.
  • Pentru a obține funcția, va trebui să vă asigurați că iPhone-ul rulează pe iOS 13 sau o versiune ulterioară”.

Cea mai recentă versiune a software-ului Apple pentru iPhone este iOS 15. Dar dacă vreți să verificați ce versiune aveți, accesați Setări > General > Actualizare software și instalați toate corecțiile disponibile.

Cum să partajați ETA pe Apple Maps cu iPhone-ul

  • Deschideți aplicația Apple Maps pe un iPhone care rulează iOS 13 sau o versiune ulterioară.
  • Apoi începeți o călătorie alegând o destinație și atingând Indicații, apoi Du-te.
  • Acum deschideți meniul din partea de jos atingând săgeata din colțul din dreapta jos.
  • Apoi selectați Partajați ETA, care ar trebui să fie a doua opțiune din meniu.
  • Apoi, puteți partaja locația dvs. persoanelor de contact recente și chiar mai multor persoane în același timp. Dacă destinatarul ales nu se află în lista recentă, puteți atinge Contacte pentru a căuta o anumită persoană.
  • Apoi atingeți persoana pentru a începe distribuirea.
  • Veți putea vedea o alertă în partea de jos a ecranului care vă reamintește că vă împărtășiți locația și câte persoane o pot urmări.
  • Puteți atinge pictograma unei persoane pentru a nu mai permite accesul la locație. Acesta este un truc grozav care vă poate oferi liniște sufletească ție și familiei tale.
  • Dacă simțiți că sunteți în pericol, puteți folosi și trucul „cinci clicuri” al iPhone-ului pentru a contacta serviciile de urgență.

Citește și Tastează *#06# pe Iphone-ul tău. Trucul pe care trebuie să îl știe orice utilizator! Îți va oferi cea mai prețioasă informațieCitește și Sigur nu știai de această caracteristică secretă de la iPhone. E o metodă excelentă ca să scăpați de stres