Funcţionar public la Serviciul de permise auto şi înmatriculări Hunedoara, reţinut pentru luare de mită

O femeie, funcţionar public la Serviciul Public Comunitar Regim Permise de Conducere şi Înmatriculare a Vehiculelor Hunedoara, a fost reţinută pentru luare de mită după ce a fost prinsă în flagrant. Ea este însă cercetată pentru 13 astfel de fapte.

12 mart. 2019, 14:12
Funcţionar public la Serviciul de permise auto şi înmatriculări Hunedoara, reţinut pentru luare de mită

Potrivit Direcţiei Generale Anticorupţie, ofiţerii de poliţie judiciară de la DGA – Serviciul Judeţean Anticorupţie Hunedoara, cu sprijinul Brigăzii Operaţiuni Speciale Alba Iulia, au prins în flagrant, luni, în baza unei ordonanţe de delegare emise de procurorul de caz, un funcţionar public de la Serviciul Public Comunitar Regim Permise de Conducere şi Înmatriculare a Vehiculelor Hunedoara, în timp ce primea o sumă de bani cu titlu de mită.

„În fapt, în perioada decembrie 2018 – martie 2019, suspecta, în calitate de agent de poliţie în cadrul instituţiei menţionate, a primit, în legătură cu exercitarea atribuţiilor de serviciu, diferite sume de bani cuprinse între 150 şi 500 lei, pentru a facilita urgentarea înmatriculării autoturismelor”, arată DGA.

Luni, femeia a fost dusă la Parchetul de pe lângă Tribunalul Hunedoara în baza mandatului de aducere, unde a fost audiată, împreună cu alţi martori, iar procurorul de caz a dispus măsura preventivă a reţinerii pentru 24 de ore. Aceasta este cercetată pentru săvârşirea infracţiunii de luare de mită în formă continuată (13 acte materiale).

Ofiţerii de poliţie judiciară din cadrul Direcţiei Generale Anticorupţie – Serviciului Judeţean Anticorupţie Hunedoara, în baza ordonanţelor de delegare emise de Parchetul de pe lângă Tribunalul Hunedoara, au efectuat acte procedurale care au stat la baza probării faptelor.