Funcţionarii, concedii pe banii românilor. Câte milioane de euro cheltuie anual statul pe vacanţele funcţionarilor VIDEO

Mii de funcţionari sunt trimişi anual în staţiuni de pe litoral, la munte sau la băi, câte şapte zile, la hoteluri de trei şi patru stele, însoţiţi de familie şi cu servicii all inclusive asigurate. Toate acestea, sub umbrela unor aşa-zise cursuri de formare profesională. Numai în primele 7 luni, spun jurnaliştii de la recorder.ro, primăriile din ţară au achiziţionat servicii hoteliere de aproximativ 5 milioane de euro.

17 aug. 2017, 13:26
Funcţionarii, concedii pe banii românilor. Câte milioane de euro cheltuie anual statul pe vacanţele funcţionarilor VIDEO

Primării, şcoli şi case de cultură, inclusiv Direcţia Națională Anticorupție și Opera Comică pentru Copii fac parte din lista instituțiilor finanțate din bani publici care și-au trimis angajații în concedii camuflate sub forma unor cursuri de formare profesională. De la cei aflați în funcții de conducere, până la șoferi și secretare. Există cursuri de administrare a parcului auto, cursuri de scriere a documentelor de stare civilă sau cursuri de management al stresului și gestionarea emoțiilor. Şi totul se întâmplă din 2009, într-un fenomen scăpat de sub control.

Citeşte şI: Concedii de lux pe banii statului, pentru angajaţii Primăriei Câmpina

Jurnaliştii de la recorder.ro scriu că numai în primele șapte luni ale acestui an, instituțiile publice au achiziționat 5.583 de servicii hoteliere, multe la hoteluri de 3 şi 4 stele. Cele mai multe sunt sejururi de 7 zile, pentru tot atâtea cursuri de formare profesională. Suma totală suportată de bugetele locale se ridică la 21.355.912 lei, adică aproape 5 milioane de euro.

Mai puţin stresaţi şi cu poze multe postate pe Facebook s-au întors dintr-un astfel de concediu angajaţi din Spitalul Orășenesc Câmpeni, Primăria Comunei Traian Vuia, Primăria Comunei Titiești, Primăria Comunei Moravița, Spitalul Municipal Vulcan, Primăria Comunei Valea Seacă, Spitalul Orășenesc Băicoi, Primăria Comunei Moara Vlăsiei sau Primăria Comunei Pui. Legea le permite cursanţilor să ia cu ei un însoţitor adul şi unul minor.