Funeriu, despre sesizarea DNA: Voi răspunde celor îndrituiţi

Fostul ministru al Educaţiei Daniel Funeriu afirmă că va răspunde celor îndrituiţi să investigheze acuzaţiile care i se aduc, ca urmare a raportului întocmit de Corpul de control al premierului şi susţine că este vorba despre o acuzaţie a Guvernului împotriva sa.

RomaniaTV.net
16 mai 2013, 10:13
Funeriu, despre sesizarea DNA: Voi răspunde celor îndrituiţi

„Este vorba despre o acuzaţie a Guvernului, subliniez, a Guvernului, împotriva mea şi a ministrului Vreme. Subiectul este prelungirea unor contracte de licenţe pentru computerele din şcoli, contracte începute între 2000 şi 2004. Am vegheat să nu se producă ilegalităţi la Ministerul Educaţiei pe perioada mandatului meu’, scrie Funeriu joi pe blogul său personal. El subliniază că au existat plângeri împotriva sa ca ministru, dar că niciuna dintre ele nu s-a dovedit a fi adevărată, că au fost calomnii.

„Voi analiza acuzaţiile aduse de Guvern şi voi răspunde celor îndrituiţi să investigheze aceste acuzaţii. Vreau să se aplice legea ca oricărui cetăţean al ţării”, susţine Funeriu.

Guvernul va sesiza DNA pentru posibile fapte de natură penală ale foștilor miniștri Daniel Funeriu și Valerian Vreme, care ar fi promovat o notă privind achiziția de soft educațional, în baza căreia ar fi efectuat plăți de aproape 8 milioane euro fără temei, cu 5 milioane peste preţul real.