Funeriu: PMP, proiectul politic al lui Traian Băsescu. Dezideratele sunt lucrurile pentru care el a militat

Fostul consilier prezidenţial Daniel Funeriu a declarat sâmbătă la Drăgăşani, la o întâlnire cu simpatizanţii Partidului Mişcarea Populară, că dezideratele partidului sunt în fapt lucrurile pentru care a militat Traian Băsescu, cum ar fi justiţie independentă şi educaţie de calitate.

RomaniaTV.net
22 feb. 2014, 12:56
Funeriu: PMP, proiectul politic al lui Traian Băsescu. Dezideratele sunt lucrurile pentru care el a militat

„PMP este proiectul politic al lui Traian Băsescu. Pentru tot ceea ce a militat preşedintele României în cele două mandate, justiţia independentă, o educaţie de calitate, toate acestea se regăsesc între dezideratele Partidului Mişcarea Populară. Suntem mândri că suntem consideraţi de actuala putere ‘oamenii lui Traian Băsescu’. Ponta a spus cu teamă că dacă nu ne vor învinge pe noi, cei ‘ai lui Traian Băsescu’, la alegerile prezidenţiale, scapă cine poate. Dar mesajul nostru pentru Ponta este că nu pot minţi ei cât putem noi construi”, a afirmat Daniel Funeriu.

La rândul său, Gabriel Berca a susţinut că în România actuală ‘nu există un echilibru de forţe, nu există opoziţie puternică’.

‘În România nu avem opoziţie în acest moment, Traian Băsescu este singura voce a opoziţiei, singurul care contrabalansează majoritatea USL. De aceea este nevoie de PMP pe scena politică, pentru a scoate USL din calcul, pentru a dezvolta de fapt zonele sărace ale României, cele în care PSD este lider – Vâlcea, Olt, Dolj, Teleorman’, a spus el.

Theodor Paleologu l-a comparat pe Traian Băsescu cu vinul de Drăgăşani.

‘Singura mea legătură cu municipiul Drăgăşani este vinul. Eu am stat departe de Traian Băsescu, dar l-aş putea compara pe domnul preşedinte cu vinul, care cu cât este mai vechi cu atât îi creşte valoarea. L-am văzut pe Traian Băsescu la Cluj şi am avut impresia că văd un tigru bătrân, dar unul feroce, după zece ani de mandat. Deşi mulţi i-au cântat prohodul, Traian Băsescu rămâne cel mai puternic lider politic al contextului. (…) Revenind la vin, cum se spune în popor, nicio masă nu este bună dacă nu are şi vin, asta lipseşte în acest moment PDL-ului, vinul’, a apreciat Paleologu.

Din delegaţia PMP prezentă sâmbătă la Drăgăşani au mai vorbit Ruxandra Dragomir, Alin Popescu, Gelu Vişan, Clement Negruţ şi liderul organizaţiei judeţene a PMP Vâlcea, Marian Mirea, care i-au îndemnat pe participanţi să voteze la europarlamentare pentru a aduce PMP un scor ‘de două cifre’.