Funeriu: „Vrem ca tinerii să fie conectaţi la ce se întâmplă în lume, China este o parte importantă”

Ministrul Educaţiei, Daniel Funeriu, susţine că tinerii români sunt interesaţi de limba şi cultura chinează, de aceea ei trebuie să aibă toate condiţiile pentru a învăţa în această limbă şi pentru a fi conectaţi la ceea ce se întâmplă în lume, China fiind parte importantă a lumii.

RomaniaTV.net
31 ian. 2012, 18:21
Funeriu: „Vrem ca tinerii să fie conectaţi la ce se întâmplă în lume, China este o parte importantă”

Ministrul Daniel Funeriu şi ambasadorul Republicii Populare Chineze în România, Huo Yuzhen, au semnat un nou acord de cooperare în domeniul învăţământului între ministerele de resort din cele două ţări.

Vrem ca tinerii noştri să fie conectaţi la ceea ce se întâmplă în lume, iar China este o parte importantă a acestei lumi„, a spus, marţi, ministrul Daniel Funeriu, citat într-un comunicat al Ministerului Educaţiei Cercetării Tineretului şi Sportului (MECTS), potrivit Mediafax.

Documentul, valabil până la 31 decembrie 2014, prevede continuarea şi intensificarea relaţiilor dintre cele două state în domeniul învăţământului, la toate nivelurile. Acesta reprezintă, totodată, premisa extinderii colaborării în domenii conexe, precum tineretul şi cercetarea, a precizat sursa citată.

În cadrul întâlnirii, ministrul Daniel Funeriu a vorbit şi despre interesul tinerilor din România pentru limba şi cultura chineză. El şi-a exprimat dorinţa ca tinerii să poată învăţa limba chineză, o limbă din ce în ce mai utilizată.

Ministrul Daniel Funeriu a invitat partea chineză să participe la evenimentele asociate Conferinţei Ministeriale Bologna şi la cea de-a treia ediţie a Bologna Policy Forum, ce vor fi organizate de către MECTS, la Bucureşti, în perioada 26-27 aprilie.


loading...