Furnizarea gazelor a fost reluată pentru 32 de apartamente din blocul afectat de explozie, din Călăraşi

Furnizarea gazelor a fost reluată, vineri seară, către 32 de apartamente din blocul din Călărași afectat de explozia din seara de Crăciun.

27 dec. 2013, 18:19
Furnizarea gazelor a fost reluată pentru 32 de apartamente din blocul afectat de explozie, din Călăraşi

Lucrătorii Distrigaz au reluat, vineri seară, furnizarea gazelor pentru 32 de apartamente de pe patru din cele cinci scări ale blocului afectat de explozie, iar pe parcursul procesului de realimentare specialiștii se află la fața locului, relatează Mediafax. Pe scara unde a avut loc deflagrația și unde sunt opt apartamente nu va fi reluată alimentarea cu gaze.

Reprezentanți ai Inspectoratului pentru Situații de Urgență Călărași au declarat că au fost reconectate la utilități, respectiv la rețelele de gaze, apă și energie electrică, locuinţele din scările de bloc 3, 4 și 5, iar pentru apartamentele de pe scara 2, unde s-a produs explozia, nu va fi reluată, deocamdată, furnizarea utilităților.

CITEŞTE ŞI O NOUĂ IPOTEZĂ în cazul exploziei de la Călăraşi. Ce au găsit anchetatorii la locul deflagraţiei

Explozia a avut loc miercuri, la ora 17.44, într-un bloc de pe strada Calea Bucureşti din Călăraşi, soldându-se cu decesul unei femei în vârstă de 44 de ani, Gina Popescu, şi rănirea gravă a unui bărbat, Victor Avădanei, de 61 de ani.

Bărbatul, care este proprietarul apartamentului în care s-a produs deflagraţia, este internat la Spitalul Clinic de Chirurgie Plastică Reparatorie şi Arsuri din Capitală, la secţia de terapie intensivă, având arsuri pe 60 la sută din suprafaţa corpului. De asemenea, alte cinci persoane au fost rănite uşor în urma deflagraţiei, nefiind necesară spitalizarea acestora.