Furtul care a scârbit o ţară întreagă. Un defibrilator gratuit amplasat în centrul Brașovului a fost furat. Daţi mai departe pentru prinderea hoţului

Unul dintre cele două defibrilatoare gratuite instalate în spațiile publice din Brașov de o asociație de medici a fost furat. Aparatul costă 11.000 de lei și „nu are nici o valoare în casa unui individ”.

31 aug. 2023, 10:58
Furtul care a scârbit o ţară întreagă. Un defibrilator gratuit amplasat în centrul Brașovului a fost furat. Daţi mai departe pentru prinderea hoţului

Un defibrilator a fost furat din Livada Poștei din Brașov, unde fusese instalat de către „Caravana cu medici”, o asociație fondată de mai mulți doctori.  Aparatul costă 11.000 de lei și „nu are nici o valoare în casa unui individ”, transmit medicii.„În Decembrie 2022 Caravana cu Medici a amplasat primele defibrilatoare accesibile 24/7 din Brașov, unul în Piața Sfatului, iar al doilea în Livada Poștei. Ieri noapte cel din Livada Poștei a fost furat. Mă simt dezamăgit și scârbit”,

 a anunțat dr. Alexandru Covaciu, inițiatorul proiectului „O secundă pentru viață”, prin care aceste defibrilatoare au fost donate municipalității.

Drama familiei soților care au murit în urma exploziilor de la Crevedia continuă! „Așa se poartă autoritățile după ce am pierdut ambii părinți”

Acesta a continuat: „Mereu spunem că ne dorim o țară ca afară, vrem lucruri frumoase dar noi aruncăm mucurile de țigară pe jos, ne luăm la bătaie cu salvamarii pe plajă că vrem să intrăm în apă când e pericol de înec și mai nou furăm aparate care pot salva vieți”.

Defibrilatorul furat costă 11.000 de lei și, potrivit normelor europene, ar trebui să existe cel puțin un astfel de aparat la 10.000 de oameni, potrivit Biz Brașov.

„În cursul nopții trecute a dispărut defibrilatorul extern automat amplasat în livada poștei. Dacă ați văzut pe cineva care a interacționat cu el sau având in in posesia sa husa alba din interiorul cutiei, vă rugăm anunțați poliția. Suntem profund dezamăgiți de cele întâmplate si vrem sa aducem aminte că defibrilatorul extern automat nu are nici o valoare în casa unui individ”, a transmis şi Caravana cu Medici, pe Facebook.

Mai săraci decât hoţii. Biletul lăsat de spărgători în casa unei familii: „Văd că nici voi nu aveţi nimic”

Defibrilatorul extern automatizat este un dispozitiv portabil ce induce restabilirea ritmului normal al inimii prin aplicarea energiei electrice în caz de aritmii ventriculare cu risc înalt de deces, precum tahicardia, flutterul sau, mai ales, fibrilația. Utilizarea acestuia este ușor de înțeles, astfel că, salvarea unei vieți devine realizabilă.

Inspectoratul de Poliţie al Judeţului Braşov a anunţat că a început verificările în cazul acestui furt.  “La data de 30 august poliţiştii din cadrul Secţiei 1 Poliţie Braşov au fost sesizaţi despre faptul că, dintr-o casetă metalică, amplasată public în zona Livada Poştei, din municipiu, a fost sustras un defibrilator portabil, destinat utilizării publice în cazul persoanelor aflate în situaţii de risc.

Imediat, după primirea sesizării, echipa de cercetare formată din criminaliști și polițiști de investigații s-a deplasat la fața locului pentru a identifica și ridica probe în cauza semnalată.

La acest moment se află întocmit un dosar de cercetare penală sub aspectul comiterii infracțiunii de furt calificat, în care vor fi administrate toate mijloacele de probă pentru identificarea autorului și recuperarea bunului sustras, așa cum a informat IPJ Brașov.