Furtuna a făcut RAVAGII în Bucureşti. Pomi doborâţi de vânt, străzi inundate FOTO şi VIDEO

Mai mulţi pomi au fost doborâţi, sâmbătă, în Capitală, în timpul unei furtuni de câteva zeci de minute. De asemenea, mai multe străzi au fost inundate, iar o ţeavă de gaze s-a fisurat, fără a exista, însă risc de explozie. De asemenea, mai multe acoperişuri au fost smulse de vântul puternic.

RomaniaTV.net
06 iul. 2013, 15:03
Furtuna a făcut RAVAGII în Bucureşti. Pomi doborâţi de vânt, străzi inundate FOTO şi VIDEO

O furtună de aproximativ 30 de minute care s-a abătut sâmbătă după-amiază asupra Bucureştiului a dus la întreunarea traficului în mai multe zone, întrucât reţeaua de canalizare nu a făcut faţă cantităţii mari de apă căzute în timpul ploii torenţiale.

Bulevardul Pache Protopopescu, spre exemplu, este inundat în zona Iancului.

Mai mulţi copaci au fost rupţi de vântul care a atins şi 70 km/h la rafală, iar în unele zone a bătut şi grindină.

Probleme sunt şi la Piaţa Universităţii şi în zona Rossetti. Marcel Nicolaescu, viceprimarul Capitalei, a declarat la România TV că problemele cele mai mari sunt create de copacii doborâţi de vânt care blochează atât străzi, cât şi guri de canalizare, împiedicând, astfel, scurgerea apei: „Nu avem probleme cu victime, din fericire. Avem doar maşini avariate, intersecţii inundate, dar în două ore Bucureştiul va arăta normal. În următoarele ore ar fi de evitat intersecţia Dimitrie Cantemir cu Tineretului, în Sectorul 4, în Sectorul 3 Splaiul Unirii, Piaţa Universităţii, Dacia cu Dorobanţi. Se circulă, dar foarte greu, poliţia rutieră este în teren. E bine că e sâmbătă seara şi nu sunt foarte multe maşini în trafic”.

Cele mai afectate par să fi fost sectoarele 2 şi 3, potrivit purtătorului de cuvânt al ISU Bucureşti, Daniel Vasile: „În urma furtunii s-au primit mai multe apeluri la 112. Cele mai afectate par să fie sectoarele 2 şi 3. Cele mai multe apeluri s-au primit pentru deblocarea unor străzi unde copaci au fost doborâţi de vânt”.

Mai multe străzi au fost inundate, iar echipele de la Apanova sunt în teren pentru a interveni acolo unde este nevoie, în principal pentru a se asigura că gurile de scurgere se prezintă în condiţii optime pentru a prelua toată apa căzută în timpul ploii torenţiale, a declarat, la România TV, Epsică Chiru, reprezentant Apanova.

În zonele Titan şi Pantelimon câteva acoperişuri au fost smulse de vântul puternic.