Furtună APOCALIPTICĂ în Germania. O persoană a decedat şi peste 60 au fost rănite VIDEO

Furtuna care s-a abătut vineri asupra unei regiuni din Germania s-a soldat cu cel puţin un mort şi circa 60 de răniţi şi a provocat pagube importante în special în vestul ţării, au anunţat sâmbătă autorităţile locale

21 mai 2022, 14:00
Furtună APOCALIPTICĂ în Germania. O persoană a decedat şi peste 60 au fost rănite VIDEO

În landul Renania-Palatinat din Germania, un bărbat de 38 de ani a murit după ce s-a electrocutat când a intrat într-o pivniţă inundată în urma furtunii şi apoi a căzut în cap, a anunţat poliţia din Koblenz.

Landul Renania de Nord-Westfalia a fost deosebit de afectat de intemperii: o tornadă a traversat localitatea Paderborn, rănind 43 de persoane, dintre care zece grav, a informat sâmbătă poliţia din acest oraş de aproximativ 150.000 de locuitori.

Circa 30 dintre acestea sunt în prezent spitalizate, iar o femeie se află în stare gravă, a precizat poliţia, estimând pagubele provocate de tornadă la „câteva milioane de euro”, potrivit AFP.

Citeşte şi: Rușii l-au ucis pe ”Maradona” din Ucraina. Abia își ceruse iubita în căsătorie, dar nu a mai apucat să o facă mireasă

O tornadă a lovit şi localitatea Lippstadt, aflată la circa 30 de kilometri distanţă, potrivit unui purtător de cuvânt al pompierilor, însă nu au fost semnalaţi răniţi.

Intemperiile, survenite după mai multe zile de temperaturi neobişnuit de ridicate pentru acest anotimp în Germania, au provocat pagube pe scară largă în vestul ţării, poliţia raportând nenumăraţi copaci doborâţi, acoperişuri smulse şi magazine avariate. Traficul feroviar şi rutier continua să fie perturbat sâmbătă dimineaţă.

În sud, în districtul Roth din Bavaria, o cabană din lemn în care se adăposteau excursionişti s-a prăbuşit. Paisprezece persoane au fost rănite, dintre care o femeie şi un copil grav, a anunţat poliţia locală.

Serviciul meteorologic german a ridicat însă sâmbătă majoritatea avertizărilor de furtună, atrăgând însă atenţia asupra riscului de furtuni izolate în Bavaria şi de rafale puternice de vânt în est.

Citeşte şi: Bill Gates a prezis valul de infecții cu variola maimuței. Ce spunea magnatul american în urmă cu şase luni

 


loading...
Partenerii noștri