Furtuna Ciara a făcut primele victime în Europa. Cel puţin trei persoane au murit

Furtuna Ciara a făcut ravagii în Europa. Cel puţin trei persoane au murit, sute de zboruri şi curse feroviare au fost anulate. De asemenea, mai multe locuinţe au rămas fără curent electric. 

RomaniaTV.net
10 feb. 2020, 14:53
Furtuna Ciara a făcut primele victime în Europa. Cel puţin trei persoane au murit

Un bărbat a murit după ce un copac s-a prăbuşit peste autoturismul în care se afla duminică după-amiază pe o autostradă la sud-vest de Londra, a declarat luni poliţia. În Polonia, o femeie şi fiica sa au murit după ce au fost lovite de un acoperiş luat de rafalele de vânt care au atins aproape 100 km/oră.

În Germania, două femei au fost grav rănite de un copac care s-a prăbuşit în Saarbrücken, una dintre ele aflându-se în stare critică, a anunţat poliţia, în timp ce un băiat de 16 ani a fost rănit în zona capului de o creangă în Paderborn, vestul ţării.

Deutsche Bahn, compania feroviară a ţării, a anunţat că circulaţia trenurilor, care a fost suspendată la nivel naţional din cauza furtunii duminică seara, a fost reluată parţial începând cu ora 09:00 GMT, însă vor exista în continuare numeroase perturbări deoarece furtuna, cunoscută în Germania sub numele de Sabine, se deplasează către sudul ţării.

La Frankfurt, o macara s-a prăbuşit peste catedrala din centrul oraşului, avariind acoperişul clădirii pe o zonă de câţiva metri.

În sudul Cehiei, unde vântul a suflat cu o viteză de până la 180 km/oră, un bărbat a fost rănit după ce un copac s-a prăbuşit peste maşina sa.

Citeşte şi Imagini terifiante surprinse în timpul furtunii Ciara. Avioanele se chinuie să aterizeze pe pistă din cauza vântului extrem VIDEO

În regiunea Grand Est din Franţa, cel puţin 11 persoane au fost rănite uşor, în timp ce 90.000 de locuinţe erau private de electricitate luni după-amiază – în scădere faţă de 130.000 luni dimineaţa.

Sute de zboruri au fost anulate în Europa, între care circa 220 luni dimineaţă către şi dinspre Aeroportul Amsterdam-Schiphol din Olanda, al treilea cel mai frecventat aeroport din Europa. În Germania, peste 700 de zboruri au fost anulate la Frankfurt, Munchen, Düsseldorf şi Köln.