Furtună în Valea Jiului. Vijelia a smuls acoperişul unui bloc şi a doborât un stâlp de electricitate în Hunedoara

O furtună puternică a avut loc joi seară în zona localităţilor Lupeni şi Uricani din judeţul Hunedoara. Natura dezlănţuită a provocat pagube uriaşe.

05 aug. 2021, 20:36

Furtună în Valea Jiului. Vântul a suflat cu atâta putere încât a smuls acoperişul unui bloc din Lupeni şi a provocat numeroase stricăciuni. De asemenea, un stâlp de electricitate a fost rupt.

„În urma fenomenelor meteo periculoase pompierii din Valea Jiului au intervenit în Lupeni şi Uricani. Acoperişul unui bloc din Lupeni a fost dislocat de vânt şi a căzut peste două autoturisme. În cădere, elementul de construcţie a provocat avarii la trei balcoane”, a transmis ISU Hunedoara, conform News.ro.

Furtună în Valea Jiului. Imagini de coşmar din localităţile unde natura a făcut prăpăd

Imagini cu dezastrul provocat de furtună au fost publicate pe Facebook de mai mulţi utilizatori. Oamenii au realizat mai multe fotografii cu geamurile distruse şi bucăţi din acoperişul de tablă şi lemne smulse de vântul puternic.

foto: Facebook

Citeşte şi: Mănăstirea Dumbrava, care adăpostește un centru pentru copii orfani, afectată de incendiu 

Echipajele de pompieri au precizat că nicio persoană nu a fost rănit şi au luat măsuri pentru a îndepărta resturile din lemn şi tablă. Vijelia a rupt şi un stâlp de electricitate, iar altul a fost înclinat peste o cabană.

„De asemenea, în Lupeni un stâlp de electricitate a fost rupt, iar un altul a fost înclinat peste o cabana în localitatea Uricani”, mai transmite ISU Hunedoara.

Vijelie puternică şi ploi torenţiale în localităţi din judeţele Braşov, Covasna, Botoşani, Suceava şi Iaşi

De asemenea, Administraţia Naţională de Meteorologie a emis joi seara avertizări nowcasting Cod roşu de averse şi vijelie puternică pentru localităţi din judeţele Braşov, Covasna, Botoşani, Suceava şi Iaşi, valabile până la ora 21:30.

Potrivit meteorologilor, până la 21:30, în judeţul Covasna, în Baraolt, Brăduţ, Vâlcele, Belin, Hăghig, Vârghiş, Aita Mare, şi în judeţul Braşov, la altitudini de peste 1.800 de metri, precum şi în localităţile Făgăraş, Feldioara, Rupea, Hoghiz, Dumbrăviţa, Hălchiu, Şinca, Recea, Mândra, Voila, Racoş, Jibert, Apaţa, Şercaia, Comana, Hârseni, Homorod, Măieruş, Părău, Ungra, Şoarş, Lisa, Crizbav, Ormeniş, Beclean, Şinca Nouă, Augustin, Ticuşu se vor semnala: vijelie puternică cu rafale de peste 90 km/h, grindină de dimensiuni medii şi mari, frecvente descărcări electrice, averse torenţiale ce vor depăşi 35 l/mp.

Fenomene similare se vor semnala, până la 21:40, şi în Botoşani, Flămânzi, Vorona, Corni, Mihai Eminescu, Frumuşica, Băluşeni, Tudora, Vlădeni, Cristeşti, Curteşti, Răchiţi, Copălău, Vârfu Câmpului, Coşula, Prăjeni, Suliţa, Stăuceni, Roma, Unţeni, Nicşeni, Corlăteni, Leorda, Brăeşti, Dimăcheni, Bucecea, din judeţul Botoşani, Fălticeni, Dolhasca, Liteni, Salcea, Dumbrăveni, Udeşti, Vereşti, Preuteşti, Zvoriştea, Forăşti, Fântânele, Boroaia, Vadu Moldovei, Dolheşti, Adâncata, Vultureşti, Hânţeşti, Siminicea, Drăguşeni, Fântâna Mare, Hârtop, din judeţul Suceava, şi Hârlău, Deleni, Scobinţi, Lespezi, Tătăruşi, Sireţel, din judeţul Iaşi.

Avertizările de fenomene periculoase imediate se emit pentru o perioadă de maximum şase ore.

Citeşte şi: VIDEO Momentul în care bărbatul cu trotineta este împins de motociclist pe contrasens. Bărbatul a fost arestat pentru 30 de zile!