Mănăstirea Dumbrava, care adăpostește un centru pentru copii orfani, afectată de incendiu

Mănăstirea Dumbrava, din județul Alba, care găzduiește și un centru pentru copii orfani a fost afectată de un incendiu care a izbucnit în grajd.

05 aug. 2021, 20:33
Mănăstirea Dumbrava, care adăpostește un centru pentru copii orfani, afectată de incendiu

Mănăstirea Dumbrava, din județul Alba, a fost afectată de un incendiu care a izbucnit în grajdul de 200 de metri pătrați, distrus în întregime de flăcări.

Potrivit datelor transmise de Inspectoratului pentru Situaţii de Urgenţă (ISU), o anexă din incinta Mănăstirii a luat foc, joi seara, fără a exista pericol de propagare.

Incendiul a distrus grajdul, fiind afectată o suprafaţă de 200 metri pătraţi.

„La sosirea forţelor de intervenţie, incendiul se manifesta generalizat la grajdul Mănăstirii. La momentul de faţă, incendiul este localizat şi se lucrează la stingerea acestuia. Suprafaţa afectată este de aproximativ 200 mp”, se precizează în informarea ISU Alba.

Un echipaj de pompieri de la Aiud a intervenit cu două autospeciale cu apă şi spumă pentru localizarea şi stingerea flăcărilor.

Mănăstirea Dumbrava deține un centru pentru îngrijirea copiilor orfani, care găzduiește 130 de copii, datorită implicării preotului Vasile. Părintele Vasile a ridicat pentru copii şi o brutărie şi mai are grijă şi de 60 de bătrâni, lăsaţi de rude pe drumuri, relatează Alba24.

Incendiu la Spitalul Judeţean Constanţa. Flăcările au izbucnit într-o sală de operaţie

Incendiu la Spitalul Judeţean Constanţa

. La faţa locului s-au deplasat autospeciala de transport victime multiple, două autoscări, patru autospeciale de stingere şi două echipaje SMURD. La momentul sosirii echipelor de intervenţie incendiul fusese stins de către pompierii din cadrul serviciului voluntar.

Potrivit ISU, incendiul a cuprins o sală operaţie din cadrul secţiei de Chirurgie vasculară. În momentul în care flăcările au cuprins blocul operator de aproximativ 40 de metri pătraţi, în sală se aflau patru cadre medicale, care s-au autoevacuat.

Din fericire, pacientul care fusese operat cu puţin timp înainte de incendiu a fost transferat pe o altă secţie.

Cel mai probabil, incendiul a fost provocat de un scurtcircuit la dezumidificatorul din sala de operaţie.