FURTUNILE PUTERNICE au făcut prăpăd în mai multe judeţe, inclusiv în Capitală VIDEO

Mai mulți copaci au fost doborâți de vânt, un acoperiș a fost avariat și două locuințe au fost inundate, pagubele fiind înregistrate în cinci județe din țară și în municipiul București, în urma fenomenelor meteorologice manifestate sub formă de vijelii, grindină și ploi duminică noaptea, informează IGSU.

03 iul. 2017, 06:22
FURTUNILE PUTERNICE au făcut prăpăd în mai multe judeţe, inclusiv în Capitală VIDEO

UPDATE: Centrul INFOTRAFIC din Inspectoratul General al Poliţiei Române informează că, în jurul orei 13:00, plouă torenţial pe autostrada A1 Bucureşti – Piteşti, existând risc de producere a fenomenului de acvaplanare.

La kilometrul 95, pe sensul către capitală, un un autotren s-a răsturnat (în şanţ şi ocupă o porţiune şi din banda de urgenţă). Participanţii la trafic sunt sfătuiţi să nu reducă viteza în mod nejustificat şi să nu oprească pentru a fotografia accidentul şi să mărească distanţa în mers între autovehicule.

UPDATE: Pe DN7, între localităţile Brezoi şi Câineni, traficul rutier se desfăşura îngreunat din cauza ploii torenţiale, iar vizibilitatea era scăzută, potrivit Centrului INFOTRAFIC din Inspectoratul General al Poliţiei Române. În zona kilometrului 234, s-a acumulat apă pe suprafaţa carosabilă şi există riscul acvaplanării.

Traficul rutier este îngreunat, luni, pe Valea Oltului, după ce Drumul Naţional a fost inundat, în localitatea Câinenii Mari din judeţul Vâlcea, din cauza apei scurse de pe versanţi în urma precipitaţiilor abundente.

Purtătorul de cuvânt al ISU Vâlcea, Cătălin Popescu, a declarat, pentru MEDIAFAX, că adâncimea apei este de aproximativ 10 centimetri.

„Pompierii ISU Vâlcea intervin pentru evacuarea apei pe Drumul Naţional 7, la kilometrul 234, în zona Balta Verde. Se circulă pe ambele sensuri, iar apa are aproximativ zece centimetri”, a declarat reprezentantul ISU.

Conducătorii auto sunt sfătuiţi ca fiecare manevră în trafic să fie efectuată numai după o temeinică asigurare, iar în situaţia în care vizibilitatea în oglinzile retrovizoare este redusă din cauza stropilor de ploaie, să folosească luminile de întâlnire pentru a reduce riscul producerii unor accidente pe fondul neasigurării la schimbarea direcţiei de mers.

FURTUNILE PUTERNICE au făcut prăpăd

Mai mulți copaci au fost doborâți de vânt, un acoperiș a fost avariat și două locuințe au fost inundate. Din fericire, nu au fost semnalate persoane în dificultate sau alte probleme deosebite din cauza vremii nefavorabile.

Potrivit IGSU, în București, un copac a căzut pe carosabil, iar patru au fost doborâți de vânt pe șase autoturisme. Pompierii au intervenit de urgenţă şi au înlăturat crengile.

Citeşte şi Furtună violentă, oameni răniţi de grindină. Zeci de case au acoperişurile distruse, maşini avariate, oameni fără curent

În Dâmbovița, localitatea Tărtășești, un copac a fost rupt și a căzut pe carosabil, în Dolj, în municipiul Craiova — doi pomi au fost rupți de vânt, iar în localitatea Melinescu, un copac a căzut pe carosabil.

În municipiul Giurgiu, un acoperiș a fost avariat din cauza vântului, iar în localitatea Oncești trei copaci au fost doborâți de vânt pe carosabil.

În municipiul Târgu Jiu (Gorj), un subsol a fost inundat. Apa a intrat în spațiul destinat arhivei, la Parchetul de pe lângă Tribunalul Gorj, şi mai multe dosare penale sunt în pericol să fie distruse. Apa a ajuns şi în mai multe gospodării din două localităţi. De asemenea, în Teleorman o locuință a fost inundată, în municipiul Turnu Măgurele, iar în orașul Videle o casă a fost lovită de trăsnet.

Citeşte şi Traficul rutier, afectat de ploile torenţiale. Un camion s-a răsturnat pe A1

Din punct de vedere al alimentării cu energie electrică au fost semnalate avarii în patru localități din județele aflate sub incidența avertizărilor meteo, iar echipe specializate acționează în teren pentru remedierea situației în cel mai scurt timp.

IGSU recomandă, pentru limitarea posibilelor pagube generate de vântul puternic, ca parcarea autoturismelor să se realizeze în zone ferite, la distanță față de copaci sau stâlpi de electricitate. Totodată, se recomandă adăpostirea în locuințe sau alte spații care asigură protecția, precum și deconectarea aparaturii casnice de la curentul electric.

Evoluția situației operative este permanent monitorizată, fiind asigurată intervenția rapidă pentru înlăturarea urmărilor fenomenelor meteorologice periculoase.

Administraţia Naţională de Meteorologie (ANM) a emis, luni, un cod portocaliu şi un cod galben de ploi abundente şi instabilitate atmosferică, valabile în mai multe judeţe din ţară, inclusiv în Bucureşti.

Citeşte şi COD PORTOCALIU de PLOI TORENŢIALE în mai multe judeţe din ţară, inclusiv în Bucureşti