COD PORTOCALIU de PLOI TORENŢIALE în mai multe judeţe din ţară, inclusiv în Bucureşti

Administraţia Naţională de Meteorologie (ANM) a emis, luni, un cod portocaliu şi un cod galben de ploi abundente şi instabilitate atmosferică, valabile în mai multe judeţe din ţară, inclusiv în Bucureşti.

RomaniaTV.net
03 iul. 2017, 07:37

COD PORTOCALIU

În intervalul 03 iulie, ora 10.00 – 04 iulie, ora 10.00, vor fi averse ce vor avea şi caracter torenţial, pe parcursul zilei de luni (3 iulie) mai ales în Oltenia, Muntenia, sudul Banatului şi local în Transilvania şi Moldova, iar noaptea, cu precădere în Dobrogea, cea mai mare parte a Munteniei şi în sudul Moldovei. Ploile vor fi însoţite de descărcări electrice, intensificări ale vântului şi izolat grindină.

În intervale scurte de timp sau prin cumulare, în județele Gorj, Vâlcea, Dolj, Olt, Argeș, Dâmbovița, Prahova, Buzău, Covasna, Vrancea, Teleorman, Giurgiu, Ilfov, Ialomița și Călărași, în municipiul București și în zona de munte a județelor Hunedoara, Alba, Sibiu, Brașov se vor înregistra cantităţi de apă de 50…70 l/mp şi pe arii restrânse peste 80…90 l/mp, îndeosebi în județele Teleorman, Giurgiu, Olt, Argeș și Vâlcea.

Citeşte şi FURTUNILE PUTERNICE au făcut prăpăd în mai multe judeţe, inclusiv în Capitală VIDEO

COD GALBEN

În Dobrogea, local în Moldova, Transilvania, sudul Banatului, vestul Olteniei și nord-estul Munteniei se vor înregistra, în intervale scurte de timp sau prin cumulare, cantităţi de apă de 25…50 l/mp.

Citeşte şi Vijeliile fac prăpăd în ţară: În judeţul Olt, 3000 de locuinţe au rămas fără curent electric