Furtuna tropicală Claudette a făcut dezastru în Statele Unite. 12 oameni, printre care 10 copii, ucişi în statul Alabama

Furtuna tropicală Claudette a lovit Statele Unite, unde a făcut ravagii. În statul american Alabama, vijelia a provocat moartea a 12 oameni, între ei şi 10 copii, inundaţii devastatoare şi a distrus zeci de locuinţe.

20 iun. 2021, 22:46
Furtuna tropicală Claudette a făcut dezastru în Statele Unite. 12 oameni, printre care 10 copii, ucişi în statul Alabama

Furtuna tropicală Claudette a făcut dezastru în Statele Unite. Zece persoane, printre care nouă copii, au fost ucise, sâmbătă, într-un accident în lanţ în care au fost implicate 15 maşini. Tragedia a avut loc la 55 de kilometri sud de Montgomery pe autostrada 65, a precizat judecătorul de instrucţie al comitatului Butler din Alabama.

Oficialul a precizat că, cel mai probabil, autoturismele au fost scăpate de sub control, după ce au intrat în acvaplanare pe drumurile acoperite de apă. Opt copii, cu vârste cuprinse între 4 şi 17 ani au murit într-un microbuz ce aparţinea unei ferme gestionate de Asociaţia Şerifilor din Alabama care se ocupă de copii abuzaţi, conform Apnews.

Citeşte şi: Ajutoare pentru familiile afectate de inundaţii. Florin Cîţu a anunţat câţi bani alocă Guvernul

Alte două persoane au murit într-o altă maşină. E vorba despre o tânără de 29 de ani şi o fetiţă de nouă luni, ambele din comitatul Marion, Tennessee.

În urma carambolului de pe şosea, mai multe persoane au fost rănite.

De asemenea, un bărbat de 24 de ani şi un băieţel de trei ani au murit, după ce un copac doborât de vânt a căzut pe casa lor, sâmbătă, în oraşul Tuscaloosa.

Tragedia a avut loc în condiţiile în care ploi torenţiale s-au abătut sâmbătă asupra nordului statului Alabama şi în Georgia.

Citeşte şi: O tornadă a făcut ravagii în Belgia. Zeci de oameni răniţi şi case puse la pământ de vijelie VIDEO