Furtuni violente după caniculă. ANM a emis cod galben de ploi şi vijelii după temperaturile de peste 35 de grade

Sfârşitul de săptămână vine cu vreme schimbătoare. Sâmbătă vom avea parte de vreme caldă, chiar caniculară în sud cu maxime de peste 35 de grade. Spre seară, vremea se schimbă şi vin furtuni în câteva regiuni.

23 sept. 2023, 10:09
Furtuni violente după caniculă. ANM a emis cod galben de ploi şi vijelii după temperaturile de peste 35 de grade
ANM a emis un cod portocaliu de ploi torenţiale, vijelii și grindină

Administraţia Naţională de Meteorologie a emis alertă cod galben de furtuni pentru intervalul 23 septembrie, ora 18 – 24 septembrie, ora 03.

„În Crișana, Banat și Maramureș, vor fi perioade cu intensificări ale vântului și vijelii, vitezele la rafală fiind de 55…60 km/h și izolat de peste 70 km/h. Local vor fi și averse, descărcări electrice și grindină, iar în intervale
scurte de timp se vor acumula cantități de apă de 15…20 l/mp și izolat de peste 25 l/mp.

Citeşte şi: Echinocțiul de toamnă vine cu vreme caniculară în România. Toamna astronomică începe cu temperaturi de 35 de grade, dar şi furtuni

Duminică (24 septembrie), manifestări de instabilitate atmosferică vor fi în jumătatea de vest a țării”, a transmis ANM.

Citeşte şi: Weekend canicular! Valul de aer cald din Africa ajunge în România! Meteorologul Florinela Georgescu: „Temperaturile maxime vor depăși 34-35 de grade Celsius, cu 10 grade mai mult decât normalul perioadei”

Vremea se răceşte şi în Capitală spre seară. Cerul va fi senin, vântul va sufla slab și moderat, iar temperatura va coborî spre 19…21 de grade.


Calendar 2024
Calendar 2024