Furtuni violente, este COD ROŞU în Bucureşti. Bulevarde inundate, copaci cazuţi şi căderi de grindină VIDEO

Capitala, sub apă! Plouă de mai bine de o oră în București. Străzile s-au inundat deja, traficul este paralizat. Este cod galben de vijelii și ploi. Şi în Ilfov s-au dezlănţuit furtunile.

14 iun. 2022, 16:42

UPDATE: Inspectoratul pentru Situaţii de Urgenţă Bucureşti-Ilfov anunţă că 12 autoturisme au fost afectate în Capitală şi unul în judeţul Ilfov în urma fenomenelor meteo extreme de marţi după-amiază.

ISUBIF a intervenit pentru degajarea a 25 copaci căzuţi pe carosabil şi autoturisme, ridicarea a două elemente de construcţie, evacuarea apei de pe 11 străzi inundate, din 27 de locuinţe şi 11 curţi.

De asemenea, a acţionat în opt localităţi din Ilfov pentru înlăturarea a trei copaci căzuţi, evacuarea apei din opt locuinţe şi de pe două străzi.

Municipiul Bucureşti şi opt localităţi din judeţul Ilfov s-au aflat marţi, până la ora 18,30, sub Cod roşu de furtună, potrivit unei avertizări emise de Administraţia Naţională de Meteorologie (ANM).

Până la ora 18,30, în zona municipiului Bucureşti au fost averse torenţiale care au depăşit 40 – 50 de litri/mp, descărcări electrice, grindină de mici şi medii dimensiuni. În zona avertizată s-au acumulat în jur de 50 de litri/mp.

Fenomene similare au fost anunţate până la aceeaşi oră şi în localităţile Jilava, Măgurele, Vidra, Bragadiru, 1 Decembrie, Clinceni, Cornetu, Copăceni din judeţul Ilfov.

UPDATE: Cod roşu în Bucureşti până la ora 18:30. Se vor semnala : averse torențiale care vor depăși 40…50 l/mp – în zona avertizată s-au acumulat în jur de 50 l/mp, descărcări electrice, grindină de mici și medii dimensiuni.

Mai multe zboruri au fost anulate de pe Aeroportul Otopeni. De asemenea, mai multe aeronave nu pot ateriza pe aeroport din cauza condițiilor meteo.

Trei zboruri TAROM au reușit să aterizeze marți după-amiază la București Otopeni după aproximativ 20 de minute de așteptare în aer pentru îmbunătățirea condițiilor meteo din zona capitalei.

Însă piloții unui Airbus A220 Swiss care opera zborul LX1884 Zurich – București au decis după 20 de minute de așteptare în aer să aterizeze pe aeroportul din Belgrad. Potrivit companiei elvețiene, acest avion va zbura din capitala Serbiei spre București după ce condițiile meteo vor permite aterizarea, anunță sursa citată.

De asemenea, avionul companiei flyDubai carte opera FZ1797 Dubai DXB – București a intrat în zonă de așteptare la sud de București, la fel ca avionul care opera zborul HiSky dintre Tel Aviv și București.

Aproximativ 40 de trenuri se află blocate în Gara de Nord și în apropierea acesteia, după furtuna care s-a abătut marți după-amiază asupra Capitalei, a transmis CFR Cpălători. Potrivit sursei citate, întregul sistem energetic necesar mersului trenurilor ar fi picat.

 

Problema mari şi la metrou. A fost afectat accesul in statiile Petrache Poenaru, Valea Ialomitei, Eroilor, Unirii. Apa Nova, furnizorul de servicii de apă şi canalizare pentru Bucureşti, intervine, marţi, cu 15 hidrocurăţitoare, 17 autoutilitare, 16 echipamente de pompare şi un personal format din 126 specialişti, anunţă compania.

De asemenea, Plaza Mall din București a fost inundat în urma furtunii din această seară.

Capitala, inundată. ApaNova intervine cu 15 hidrocurăţitoare, 17 autoutilitare şi 16 echipamente de pompare
Capitala, sub ape, marţi după-amiază.

„Având în vedere avertizările meteorologice emise de către Administraţia Naţională de Meteorologie azi, 14.06.2021, respectiv Cod Portocaliu, pentru Municipiul Bucureşti, care previzionează pentru Capitală ploi în cantitate de peste 20 – 25 l/mp, vor conduce la acumulări de apă în principal în zonele depresionare ale oraşului. Compania Apa Nova, furnizorul de servicii de apă şi canalizare pentru Municipiul Bucureşti, intervine cu 15 hidrocurăţitoare, 17 autoutilitare, 16 echipamente de pompare şi un personal format din 126 specialişti”, potrivit unui comunicat de presă.

Compania precizează că echipele sunt amplasate preventiv în teren în zonele cu potenţial risc de acumulare.

„De asemenea, Apa Nova colaborează în toată această perioadă cu Poliţia Rutieră, Administraţia Străzilor şi Societatea de Transport Bucureşti, în scopul minimizării impactului evenimentului pluviometric asupra locuitorilor Capitalei. Echipe ale Poliţiei Locale a Municipiului Bucureşti monitorizează, atât video cât şi în teren, incidentele apărute din cauza fenomenelor meteo şi informează instituţiile abilitate pentru remedierea acestora”, se mai arată în comunicat.


ISU a trimis un nou avertisment în care sfătuiește bucureștenii să se adăpostească. Din cauza conditiilor meteo nefavorabile, în zona Calea 13 Septembrie/ Drumul Sării, pe Bd. Mărășesti, Bd. Timisoara, Str. Brașov, vehiculele STB SA sunt blocate din cauza acumulărilor de apă.

UPDATE: Ro Alert în Bucureşti emis, ca de obicei, după ce furtuna s-a terminat 

COD PORTOCALIU în Bucureşti valabil până la ora 17:30. Se vor semnala : local averse torențiale care vor acumula peste 20…25 l/mp, frecvente descărcări electrice, grindină.

Vremea extremă a făcut prăpăd în Capitală. Pompierii au fost solicitaţi să intervină, marți după-amiază, în București, unde au fost semnalaţi copaci căzuţi pe carosabil.

Conform Inspectoratului pentru Situații de Urgență ”Dealul Spirii” București-Ilfov, echipajele au intervenit pentru degajarea unor copaci căzuţi pe carosabil pe străzile Ceahlău, Mănăstirea Cașin, Emanoil Ionescu, Jandarmeriei, Modrogan, dar și pe Bulevardul Kiseleff.

Vremea extremă a făcut ravagii și pe Bulevardul Ghencea, unde a plouat cu grindină.

Plouă torențial în aceste momente în București! Grindina lovește cu putere în mai multe zone din capitală, bucureștenii fiind nevoiți să se adăpostească de furtuna puternică. Până la publicarea acestei știri autoritățile nu au emis mesaj Ro-Alert de vreme rea.

Prognoza meteo 15 iunie 2022. Vremea va fi în general frumoasă, temperaturi maxime de 29 de grade
Administraţia Naţională de Meteorologie a emis o avertizare meteorologică Cod portocaliu valabilă marţi de la ora 15.20 până la ora 16:20, pentru Judeţul Ilfov, localităţile: Periş, Gruiu, Baloteşti, Moara Vlăsiei, Snagov, Ciolpani, Corbeanca.

Se vor semnala local averse torenţiale care vor acumula peste 35…40 l/mp, frecvente descărcări electrice, grindină, intensificări ale vântului, vijelie.

Alertă meteo de furtuni. Cod galben pentru Bucureşti şi 12 judeţe din sudul şi estul ţării
Pentru aceste localităţi a fost transmis un mesaj de avertizare prin sistemul Ro-Alert. Sub Cod portocaliu mai sunt, până la 16.20, localităţile Brazi, Bărcăneşti, Puchenii Mari, Poienarii Burchii, Gorgota, Balta Doamnei, Tinosu, Olari din judeţul Prahova şi Crevedia, Niculeşti, Butimanu din judeţul Dâmboviţa, inmh.ro