Prognoza meteo 13 iunie. Ploi torentiale, grindina si vijelii în multe zonele din ţară

Ploi torentiale, grindina si vijelii şi in urmatoarele zile. Meteorologii anunţă că temperaturile scad la acest sfarsit de saptamana, dar de săptămâna viitoare vremea se incalzeste.

12 iun. 2021, 15:51
Prognoza meteo 13 iunie. Ploi torentiale, grindina si vijelii în multe zonele din ţară

Prognoza meteo 13 iunie.

La noaptea, în Banat, Crişana, Maramureş, cea mai mare parte a Transilvaniei şi în jumãtatea nordicã a Moldovei, precum şi în zonele montane aferente, din a doua parte a nopţii, înnorãrile se vor accentua şi vor fi averse însemnate cantitativ, descãrcãri electrice şi intensificãri ale vântului (rafale în general de 55…70 km/h). Ploile vor avea şi caracter torenţial, iar în intervale scurte de timp sau prin acumulare, cantitãţile de apã vor depãşi local 25…30 l/mp şi izolat 35…40 l/mp. În restul teritoriului, cerul va fi variabil, iar astfel de fenomene se vor semnala izolat la începutul intervalului. Temperaturile minime vor fi cuprinse între 8 şi 19 grade. Izolat se va forma ceaţã.
BUCURESTI. Cerul va avea unele înnorãri la începutul intervalului, apoi va deveni variabil. Vântul va sufla slab şi moderat. Temperatura minimã va fi de 14…15 grade.

Citeşte şi: Prăpăd în urma ploilor torențiale în mai multe localităţi. Noi alerte de ploi torenţiale, emise de ANM

Prognoza meteo 13 iunie – DUMINICA

Vremea se va rãci în cea mai mare parte a ţãrii, iar instabilitatea atmosfericã se va menţine temporar accentuatã şi se va manifesta prin înnorãri şi perioade cu averse torenţiale şi frecvente descãrcãri electrice. Astfel de fenomene se vor semnala pe parcursul zilei în Moldova, Muntenia, Dobrogea, cea mai mare parte a Transilvaniei, local în Oltenia, precum şi în zonele de munte şi pe arii mai restrânse în rest, iar noaptea în restrângere ca arie îndeosebi în jumãtatea esticã a teritoriului. În intervale scurte de timp sau prin acumulare, cantitãţile de apã vor depãşi 15…25 l/mp şi, izolat, 35 l/mp, iar pe arii restrânse, îndeosebi în sud şi sud-est va cãdea grindinã. Vântul va avea intensificãri la munte, unde vitezele vor depãşi 80…90 km/h, cu precãdere pe crestele Carpaţilor Meridionali, dar temporar şi în celelalte zone, local cu rafale în general de 50…60 km/h, în sud-vest dar şi asociate ploilor, când foarte probabil se vor semnala şi vijelii. Temperaturile maxime se vor încadra, în general, între 17 şi 25 de grade, iar cele minime între 5 grade în depresiuni şi 14…15 grade pe litoral.
BUCURESTI. Instabilitatea atmosfericã va fi temporar accentuatã şi se va manifesta îndeosebi în a doua parte a zilei prin înnorãri şi perioade în care se vor semnala averse, frecvente descãrcãri electrice şi posibil grindinã. Ploile vor avea şi caracter torenţial, iar în intervale scurte de timp sau prin acumulare se vor înregistra cantitãţi de apã de 10…20 l/mp. Vântul va sufla slab şi moderat, cu intensificãri temporare, în special asociate averselor, când vor fi posibile şi vijelii. Temperatura maximã, uşor mai scãzutã decât în ziua precedentã va fi de 23…24 de grade, iar cea minimã se va situa în jurul valorii de 12 grade.

Citeşte şi: Alertă meteo COD GALBEN: Vremea se răceşte şi se anunţă ploi, vijelii şi grindină în Bucureşti şi în mai multe judeţe

 

Prognoza meteo LUNI

Vremea va fi rãcoroasã, chiar rece pentru aceastã datã în estul, nord-estul ţãrii şi în zonele depresionare. Cerul va avea înnorãri temporar accentuate şi vor fi perioade cu averse şi descãrcãri electrice, îndeosebi dupã-amiaza şi seara în regiunile estice, centrale şi sud-estice, precum şi la munte şi pe arii restrânse în rest, iar noaptea cu precãdere în cele nord-estice. Ploile vor avea şi caracter torenţial, iar în intervale scurte de timp sau prin acumulare, pe arii restrânse, cu o probabilitate mai mare la munte şi în jumãtatea de nord a Moldovei, cantitãţile de apã vor depãşi 15…25 l/mp. Izolat vor fi condiţii de grindinã, iar la altitudini de peste 2000 m se vor semnala averse de mãzãriche şi lapoviţã. Vântul va sufla slab şi moderat, cu intensificãri la munte, mai susţinute în zona înaltã a Carpaţilor Meridionali, unde rafalele vor depãşi 70…80 km/h, ziua local şi temporar în majoritatea regiunilor, iar noaptea în nord-est, în general, cu viteze de 40….50 km/h. Temperaturile maxime se vor încadra, în general, între 16 şi 23 de grade, iar cele minime între 7 şi 15 grade, uşor mai scãzute în depresiuni. Izolat se va semnala ceaţã.
BUCURESTI. Vremea va fi rece pentru aceastã datã şi se va menţine în general instabilã. Temporar înnorãrile vor fi accentuate, iar mai ales în a doua parte a zilei vor fi perioade cu averse şi descãrcãri electrice. Vântul va sufla slab şi moderat, cu intensificãri de scurtã duratã în timpul ploilor. Temperatura maximã va fi de 20…21 grade, iar cea minimã de 12…13 grade, uşor mai scãzutã în zona preorãşeneascã.

 

Prognoza meteo MARTI
Vremea se va încãlzi. Cerul va fi variabil, cu înnorãri temporar accentuate, averse şi descãrcãri electrice, mai ales în a doua parte a zilei şi în prima parte a nopţii, în jumãtatea de est a ţãrii şi izolat în rest. Pe alocuri se vor înregistra cantitãţi însemnate de apã şi izolat vor fi condiţii de grindinã. Vântul va sufla slab şi moderat, temporar cu intensificãri la munte, în regiunile estice şi pe suprafeţe mici în restul teritoriului. Temperaturile maxime se vor încadra între 19 şi 28 de grade, iar cele minime între 8 şi 17 grade. Izolat se va forma ceaţã.
BUCURESTI. Vremea se va încãlzi. Cerul va fi temporar noros şi cu o probabilitate mai mare dupã-amiaza şi noaptea, vor fi averse, posibil însoţite de descãrcãri electrice. Vântul va sufla slab şi moderat. Temperatura maximã se va situa în jurul valorii de 24 de grade, iar cea minimã va fi de 13…15 grade.

 

Prognoza meteo MIERCURI

Vremea va continua sã se încãlzeascã, iar în regiunile vestice şi sud-vestice, local, va deveni cãlduroasã. Cerul va fi variabil, cu înnorãri temporare ziua, când vor fi averse şi descãrcãri electrice, pe alocuri în zona montanã, în sudul, estul şi centrul ţãrii şi doar izolat posibil în rest. Vor fi condiţii de grindinã. Vântul va sufla slab şi moderat, temporar cu intensificãri la munte, precum şi în regiunile estice şi sud-estice. Temperaturile maxime se vor încadra între 23 şi 31 de grade, iar cele minime între 9 şi 19 grade. Izolat vor fi condiţii de ceaţã.
BUCURESTI. Vremea va continua sã se încãlzeascã. Cerul va fi variabil, cu înnorãri temporare dupã-amiaza şi seara, când vor fi averse şi descãrcãri electrice, apoi va deveni mai mult senin. Vântul va sufla slab şi moderat. Temperatura maximã se va situa în jurul valorii de 27 de grade, iar cea minimã va fi de 14…16 grade.