Furtuni violente și caniculă în următoarele zile. Temperaturile resimțite vor ajunge și la 40 de grade. Alertă meteo COD GALBEN de vreme extremă

Meteorologii anunță primul val de caniculă din acestă vară, în România. Temperaturile vor ajunge chiar și la 35 de grade, în unele zone se vor resimți ca de 40 de grade. Mai mult, meteorologii au emis si alerta de fenomene violente.

22 iun. 2023, 10:17
Furtuni violente și caniculă în următoarele zile. Temperaturile resimțite vor ajunge și la 40 de grade. Alertă meteo COD GALBEN de vreme extremă

Administrația Națională de Meteorologie a emis ATENȚIONARE METEOROLOGICĂ COD GALBEN de vreme extremă pentru intervalul 22 iunie, ora 11 – 22 iunie, ora 22. În intervalul menționat, local vor fi perioade cu instabilitate atmosferică în zona de munte. Aceasta se va
manifesta prin averse, descărcări electrice, intensificări de scurtă durată ale vântului (rafale de 55…65 km/h) și pe arii restrânse vijelii și grindină. În intervale scurte de timp sau prin acumulare cantitățile de apă vor fi de 20…25 l/mp și izolat de peste 30 l/mp.

Începând de vineri seară (23 iunie) instabilitatea atmosferică se va accentua dinspre regiunile vestice și va cuprinde toată țara.

Citește și: Prognoza meteo 22 iunie 2023. Disconfort termic accentuat, nu uitaţi umbrela de soare acasă!

 

De asemenea, a fost emisă o INFORMARE METEOROLOGICĂ de disconfort termic ridicat și caniculă pentru zilele de 22, 23, 24 iunie.

”Disconfortul termic va fi ridicat, joi (22 iunie) în regiunile vestice și sud-vestice, vineri în toate zonele de câmpie și pe arii restrânse în cele deluroase, iar sâmbătă cu precădere în sud și est, astfel încât indicele temperatură-umezeală (ITU) va depăși pragul critic de 80 de unități. Temperaturile maxime vor fi cuprinse între 31 și 36 de grade, iar la câmpie va fi caniculă”, a transmis ANM.

Citește și: Primul episod de caniculă loveşte România. Ciocnirea a două fronturi atmosferice va aduce fenomene extreme în weekend

 

CANICULĂ ÎN BUCUREȘTI. PROGNOZĂ SPECIALĂ PENTRU CAPITALĂ

Disconfortul termic se va accentua, iar vremea va deveni caniculară; indicele temperatură-umezeală (ITU) va atinge și depăși pragul critic de 80 de unităţi. Temperaturile maxime vor fi de 33…36 de grade, iar cele minime de 18…20 de grade. În cursul după-amiezilor vor fi înnorări și probabilitate pentru averse, descărcări electrice și intensificări de scurtă durată ale vântului.