Furtunile au făcut ravagii în ţară: Cimitir devastat de vântul puternic, trenuri întârziate şi copaci smulşi din rădăcini

Furtunile au făcut ravagii în ţară. În judeţul Gorj un cimitir a fost devastat de furtună, iar mai multe case au rămas fără acoperiş. De asemenea, mai multe trenuri au avut întârzieri după ce copacii au fost smulşi din rădăcini şi au căzut pe liniile de cale ferată.

06 aug. 2021, 10:56
Furtunile au făcut ravagii în ţară: Cimitir devastat de vântul puternic, trenuri întârziate şi copaci smulşi din rădăcini
Furtunile au făcut ravagii în ţară: Cimitir devastat de vântul puternic, trenuri întârziate şi copaci smulşi din rădăcini

Furtunile au făcut ravagii în ţară. Un cimitir a fost devastat de furtună. Crucile au fost distruse, iar unele SICRIE au fost scoase din pământ din cauza unor copaci care au fost rupţi cu rădăcini cu tot.

Angajații ISU Gorj  au intervenit în 11 localități pentru a înlătura acoperișurile căzute, copacii căzuți pe carosabil, cablurile de curent și stâlpi de curent căzuți pe carosabil.

„O primă evaluare a pagubelor produse de această furtună arată că ne-am confruntat cu un fenomen meteo extrem. Angajați ai municipalității sunt și la această oră la datorie pentru a înlătura resturile aruncate în stradă de vântul puternic.

Se muncește alături de reprezentanți ai ISU, Edilitara și ai Poliției Locale, în așa fel încât circulația în municipiu să se desfășoare în mod normal și să fie înlăturat orice pericol pentru cetățeni. Telefonul cetățeanului, 0253984 vă stă la dispoziție pentru a sesiza orice problemă. Nu ezitați să ne contactați” a scris pe contul personal de Facebook primarul Marcel Romanescu.

Citeşte şi Furtună în Valea Jiului. Vijelia a smuls acoperişul unui bloc şi a doborât un stâlp de electricitate în Hunedoara

Furtunile au făcut ravagii în ţară. Trenuri întârziate din cauza copacilor căzuţi pe şine

Mai multe trenuri au avut întârzieri din cauza copacilor căzuţi pe şinele de cale ferată.

Potrivit primelor da furnizate, vineri dimineaţă, de către oficialii CFR SA, probleme au fost pe raza SRCF Iaşi, acolo unde rafalele puternice de vânt au pus la pământ arbori care au căzut pe calea ferată. A fost necesară intervenţia cu cinci drezine pantograf şi personal feroviar pentru remedierea deranjamentelor înregistrare la linia de contact şi pentru îndepărtarea arborilor prăbuşiţi.

Tronsoanele afectate au fost Poiana Ilvei – Leşul Ilvei, Ilva Mare – Măgura Ilvei şi Iacobeni – Mestecăniş.

„Trenuri afectate în cursul nopţii: IR 1837 a înregistrat o  întârziere de cca 190 de minute, staţionat pentru accesul drezinelor pantograf, cu care s-a acţionat între staţiile Poiana Ilvei – Leşul Ilvei şi Ilva Mare – Măgura Ilvei. Intervenţiile au impus înlocuirea firului de contact rupt de arborii prăbuşiţi, înlocuirea de  izolatori (5), console (4), colectoare (2), tiranţi (7), port-fixatori (3), pendule (27) şi refacerea legăturilor electrice rupte. IR 1765 şi IR 1766 au circulat cu locomotive Diesel între staţiile Mestecăniş – Vatra Dornei”, precizează un comunicat al CFR SA.

Vineri dimineaţă, traficul feroviar este afectat şi în zona staţiei CF Lehliu din cauza unui deranjament la sistemul de dirijarea electronică a trenurilor. Trenurile care trebuie să tranziteze această staţie înregistrează întârzieri de 30-40 de minute.

Citeşte şi Momentul apocaliptic în care o furtună de nisip spulberă un oraș din China. „Nu se mai vedea Soarele!” VIDEO